Pasienio postuose su Baltarusija - Rusijos vilkikų eilės

Pasienio postuose su Baltarusija - Rusijos vilkikų eilės

Lietuvos pasienio postuose su Baltarusija ir Rusija nusidriekė vilkikų eilės. Jos susidarė, Rusijai ir Lenkijai nesusitariant dėl dvišalių vežimo leidimų bei padidėjusio prekių srauto, sako Lietuvos vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovas.

„Derybos dėl leidimų (tarp Lenkijos ir Rusijos - BNS) atidėtos neribotam laikui. Kitą savaitę Lenkijos ir Rusijos delegacijos turėtų spręsti, kada bus posėdis. Aišku, kad tos eilės susidarė dėl įvykių tarp Rusijos ir Lenkijos vežėjų“, - BNS sakė „Linavos“ vadovas Erlandas Mikėnas.

Anot jo, krovinių srautai padidėjo, nes po Naujųjų metų visada padidėja prekių srautai.

„Linavos“ duomenimis, antradienio rytą Medininkų pasienio poste eilėje laukė 430 vilkikų, Lavoriškių - 235, Raigardo - 110, o Šalčininkų - 155.

Vasario 1 dieną baigė galioti dvišaliai Lenkijos ir Rusijos krovinių vežimo leidimai. Derybose dėl naujų leidimų Lenkijai užkliuvo Rusijos įstatymas, nurodantis, kad norint vežti prekes, kurių gamintoja - užsienio bendrovė, reikalingas trišalis leidimas. Lietuvai su analogiškais rusų reikalavimais teko susitaikyti dar praėjusiais metais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder