Pasiaiškinti dėl galimo CŽV kalėjimo "tvarkiečiai" į Seimą kviečia VSD direktorių Gediminą Griną

Pasiaiškinti dėl galimo CŽV kalėjimo "tvarkiečiai" į Seimą kviečia VSD direktorių Gediminą Griną

Pasiaiškinti dėl CŽV ataskaitoje minimo "violetinio" centro, Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Petras Gražulis pakvietė į Seimo plenarinį posėdį gruodžio 16 d. atvykti Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinį direktorių Gediminą Griną.

Jo bus paprašyta atsakyti į klausimus, nes "šiuo metu viešoje spaudoje sklando labai daug įvairios informacijos apie CŽV vykdytus įtariamų teroristų kankinimus slaptuose įkalinimų centruose, kurie galbūt buvo įkurti Lietuvoje".

Dienraštis "Washington Post" teigia, jog ataskaitoje minimas "violetinis" centras Lietuvoje veikė 2005-2006 metais.

"Kokių veiksmų buvo imtasi po šios Senato ataskaitos paviešinimo? CŽV ataskaitoje yra pabrėžiama, jog "violetinis" centras turėjo aukštos politinės vadovybės palaikymą įkurti sulaikymo įstaigą dar prieš informuojant JAV ambasadorių. Ar buvo imtasi priemonių nustatyti, kokie tai asmenys?", - klausia "tvarkiečiai".

Jie norėtų žinoti, kokiems asmenims buvo skirti minimi milijonai dolerių atsidėkoti už programos palaikymą bei "dėkingumui" parodyti. "Ar pradėjote tyrimą dėl to, kad JAV galėjo mokėti Lietuvos pareigūnams už kalinių laikymą mūsų šalyje?", - klausiama G. Grinos.

Frakcija "Tvarka ir teisingumas" taip pat norėtų žinoti, kokios CŽV ataskaitoje minimo "violetinio" centro ir Valstybės saugumo departamento karininko Vytauto Pociūno mirties sąsajos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder