Pasaulio lietuviai inicijuoja diskusiją dėl dvigubos pilietybės

Pasaulio lietuviai inicijuoja diskusiją dėl dvigubos pilietybės

Pasaulio lietuvių bendruomenė pradeda plačią diskusiją dėl dvigubos pilietybės įteisinimo ir užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių lygios balso teisės ir sausio 23-25 dienomis susitinka su daugeliu svarbių pareigūnų ir visuomenės veikėjų.

"Pusė Lietuvos yra išsibarsčiusi visame pasaulyje. Kiekvieno išvažiavimas turi savo istoriją, bet daugelis jų išdidžiai save vadina lietuviu, galinčiu ir norinčiu prie Lietuvos augimo prisidėti mažu ar dideliu darbu. Tai didžiulė beveik neišnaudota Lietuvos jėga, tačiau, užuot susivieniję, mes savo tautiečius atstumiame atimdami pilietybę, - sakė Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke. - Turime susiimti ir vieną kartą išspręsti dvigubos pilietybės klausimą”.

Pirmadienį su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke D. Henke, viešųjų ryšių komisijos vadovu Laurynu Geriku, atstove Lietuvoje Vida Bandis susitiks Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu, tą pačią dieną D.Henke susitiks su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu.

Suplanuoti susitikimai su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu, Konstitucinio Teismo pirmininku Dainiumi Žalimu, teisingumo, švietimo ir mokslo, kultūros ministrais, kitais pareigūnais ir visuomenės veikėjais.

Susitikimuose tikimasi aptarti ne tik dvigubos pilietybės problemą ir užsienyje gyvenančiųjų teisę balsuoti, bet ir kitus diasporai rūpimus švietimo, mokslo, kultūros klausimus.

Praėjusiais metais PLB pirmininkė D. Henke ne kartą yra dėkojusi už sprendimą nerengti referendumo dėl dvigubos pilietybės įteisinimo kartu su Seimo rinkimais, nes dabartinėmis sąlygomis neįmanoma pasiekti reikiamų referendumo rezultatų.

Pasaulio lietuvių bendruomenė yra pelno nesiekianti organizacija, kurios misija - ugdyti ir išlaikyti užsienyje gyvenančiųjų lietuvybės dvasią. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder