Parlamentarai ragina užkirsti kelią provokatoriams

Parlamentarai ragina užkirsti kelią provokatoriams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai – Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas ir Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė Agnė Bilotaitė – šiandien kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinį prokurorą prašydami informacijos, kokių priemonių buvo imtasi dėl raginimų pažeisti Lietuvos Respublikos teritorinį integralumą ir vientisumą.

„Matyt, jau vakar generalinis prokuroras turėjo inicijuoti tyrimą dėl viename interneto tinklalapyje pasirodžiusio anoniminio kreipimosi į Lietuvos piliečius su raginimu pažeisti Konstitucijos nuostatas ginančias valstybės teritorinį vientisumą, – teigia A. Anušauskas. – Norėčiau žinoti, ar tai padaryta. Konstitucijos nuostatos turėtų būti ginamos be laisvadienių.“

„Akivaizdu, kad revanšizmas mūsų kaimynystėje egzistuoja. Rusijai Lietuva buvo ir bus tik nesusipratimas, geopolitinė anomalija, kurią ji visada sieks susigrąžinti ekonominėmis, kultūrinėmis ir informacinėmis priemonėmis manipuliuodama demokratinėmis Lietuvos piliečių teisėmis, – aiškino Seimo narė klaipėdietė A. Bilotaitė. – Šiandien surenkami parašai gali atrodyti nereikšmingai, bet svarbu vien tai, kad tokios provokacijos kyla. Jas seks propaganda rusiškoje žiniasklaidoje. Negalima laukti, kol Klaipėdos krašte ar Pietryčių Lietuvoje prasidės diskusijos apie galimo prisijungimo prie vienos ar kitos valstybės pliusus ir minusus. Kai tai įvyks, bus per vėlu, būsime įsileidę Trojos arklį. Todėl stebint tokias akcijas būtina rimtai reaguoti.“

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija smerkia bandymus peticijomis ir bet kokiais kitokiais veiksmais išprovokuoti neramumus Klaipėdos krašte. Tokios skandalingos provokacijos bus griežtai smerkiamos ir traktuojamos kaip antivalstybinė veikla.

Lietuvos teritorija su Klaipėdos ir Vilniaus kraštais yra vientisa ir nedaloma. Lietuvos respublikos Konstitucijos 10 straipsnis teigia: „Lietuvos valstybės teritorija yra vientisa ir nedalijama į jokius valstybinius darinius. Valstybės sienos gali būti keičiamos tik Lietuvos Respublikos tarptautine sutartimi, kai ją ratifikuoja 4/5 visų Seimo narių“, skelbiama pranešime.

Priminsime, kad kovo 11 d. buvo paviešinta informacija, kad viename interneto portale renkami parašai, jog Klaipėdos kraštas būtų atplėštas nuo Lietuvos ir prijungtas prie Rusijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder