Pareigūnai atidėjo protesto akciją, lauks artimiausio Vyriausybės posėdžio

Pareigūnai atidėjo protesto akciją, lauks artimiausio Vyriausybės posėdžio

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovaujami statutiniai pareigūnai Vilniuje, prie parodų centro "Litexpo", kur vyks Socialdemokratų partijos suvažiavimas, įspėjamojo protesto penktadienį nerengs. Jie savo poziciją sušvelnino.

Anot atstovų, tai padaryti paskatino aktyvios konsultacijos su valdančiųjų atstovais, po kurių Vidaus tarnybos statuto svarstymas buvo įtrauktas į trečiadienį vyksiančio Vyriausybės posėdžio darbotvarkę.

"Mes nerengiame protestų tik tam, kad protestuotume. Mūsų, statutiniams pareigūnams atstovaujančios organizacijos, tikslas - pokyčiai teisėsaugoje ir modernios bei į visuomenės saugumą orientuotos sistemos sukūrimas. Pirmas žingsnis viso to link yra reikiamų įstatymų pakeitimų priėmimas ir jų įgyvendinimo finansavimas", - sakė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banel.

Pasak jo, valdantieji pareigūnus patikino, kad"jiems užteks išminties ir politinės valios pritarti Vidaus tarnybos statutui ir rasti reikalingų lėšų". "Tai ir yra svarbiausios priežastys, kurios mus privertė atsisakyti planuotos protesto akcijos", - teigia NPPSS vadovas V. Banel.

Anot NPPSS atstovų, politikai yra jau ne kartą nuvylę savo tuščiais pažadais, todėl džiaugtis anksčiau laiko nevertėtų. Pareigūnai trečiadienį aktyviai dalyvaus Vyriausybės posėdyje ir lauks jo sprendimų. Jei aptartus veiksmus politikai per savaitgalį pamirš, NPPSS žada nebekalbėti apie įspėjamąsias akcijas - tiesiog sukviesti pareigūnus į masinius protestus prie Prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder