Parašai ministro interpeliacijai jau surinkti

Parašai ministro interpeliacijai jau surinkti

Seime inicijuojama interpeliacija krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui, jos tekstas jau suderintas, reikalingas parašų skaičius surinktas.

Tai antradienį žurnalistams sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

"Tekstas yra suderintas, parašai yra surinkti, ir aš manau, nebelieka jokių kliūčių interpeliacijos tekstą įregistruoti (...). Parašų skaičius dar gali šiek tiek augti, bet reikiamas skaičius yra, daugiau negu 29", - sakė E. Masiulis.

Jo teigimu, po interpeliacijos tekstu pasirašė Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų nariai ir Mišriai grupei priklausantys parlamentarai.

Pasak E. Masiulio, interpeliacijos tekstą planuojama įregistruoti dar antradienį.

Politiko teigimu, ministras J. Olekas turės 15 dienų, per kurias turės atsakyti į Seimo narių pateiktus klausimus.

"Ministras absoliučiai yra nejautrus, nevertino savo elgesio tuo metu, kada reikėjo iš tikrųjų pasitelkti visas pajėgas gelbėjant ir koordinuojant gelbėjimą, čia, Lietuvoje. Savikritiškumo nebuvimas, politinės atsakomybės nebuvimas privertė Seimo narius, priklausančius opozicijai, Mišriai Seimo grupei, tokią interpeliaciją inicijuoti", - sakė E. Masiulis.

Jis akcentavo, kad keliamas, visų pirma, ministro politinės atsakomybės klausimas.

"Mes iš tikrųjų neklausinėsime techninių detalių, dėl kurių dabar vyksta labai daug tyrimų, bet mes tiesiog keliame klausimą dėl politinės atsakomybės ministro, kada iš tikrųjų vyksta ypatingai tragiški įvykiai Lietuvoje, ministras švenčia kariuomenės paradus, smagiai leidžia laiką", - interpeliacijos motyvus aiškino E. Masiulis.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas nesiėmė vertinti jam inicijuotos interpeliacijos. "Palaukime, kai įregistruos, tada galėsiu vertinti, tada atsakysiu į tuos klausimus, kurie iškelti", - antradienį sakė jis žurnalistams.

Ministras J. Olekas sulaukė kritikos dėl Baltijos jūroje nuskendusio lėktuvo "An-2" paieškos ir gelbėjimo operacijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder