Palangoje - Lietuvos ir kaimyninių šalių žvaigždės.

Savaitgalį Palanga sulaukė ne tik didelio poilsiautojų, bet ir Lietuvos bei užsienio estrados žvaigždžių antplūdžio. Šeštadienį čia baigėsi nuo ketvirtadienio vykęs tarptautinis 30-ąjį jubiliejų atšventęs pramoginės muzikos festivalis "Palanga 2002".

Karūnos šlagerių karaliui ir karalienei

Trisdešimtį metų organizuojamas festivalis šiemet tapo tarptautiniu, kolegas iš kitų šalių planuojama kviestis ir kitąmet, atskleidė ateities planus viena iš festivalio organizatorių dainininkė Birutė Petrikytė. "Tai pirmas kartas, kai kviečiamės atlikėjus iš užsienio. Manau, kad šis festivalis sustiprina tautų draugystę", - sakė dainininkė, kuri teigė jau žinanti, ką pasikvies į kitą festivalį.
Koncertus vedė aktorė Kristina Kazlauskaitė ir muzikologas Viktoras Gerulaitis. Pirmąją festivalio dieną į vasaros estradą susirinkusiems palangiškiams ir kurorto svečiams surengtas garsaus Latvijos kompozitoriaus Raimondo Paulo garbei skirtas koncertas. Jame dalyvavo pats R. Paulas. Koncerte skambėjo jo ir kitų kompozitorių kūriniai, kuriuos atliko Janina Miščiukaitė, Viktoras Malinauskas, Povilas Meškėla, Romas Dambrauskas, Giulija, Simonas Donskovas, tarptautinio talentų paieškos projekto "Fizz Superstar" dalyvė Rūta Ščiogolevaitė, latvė J. Švilpė ir gausus būrys kitų muzikantų.
Dar daugiau žinomų atlikėjų dalyvavo penktadienio koncerte, kuris taip pat vyko vasaros estradoje. Jis sulaukė didesnio susidomėjimo nei pirmasis - išpirkti visi bilietai, buvo užpildytos tiek sėdimos, tiek stovimos vietos. Į šį koncertą publika susirinko pasiklausyti XX a. amžiaus šlagerių bei pasižiūrėti, kam atiteks šlagerių karaliaus ir karalienės titulai. Koncerte dalyvavusių atlikėjų pasirodymus vertinusi žiuri komisija šlagerių karaliumi paskelbė Stepą Janušką, o karaliene - Birutę Petrikytę. Tačiau originalia karūna tąvakar pasipuošė tik B. Petrikytė, nes S. Januška turėjo skubiai išvykti į Klaipėdą ir šios ceremonijos nesulaukė.
Šiame koncerte skambėjo populiariausios XX a. amžiaus Lietuvos ir kitų šalių dainos, jas atliko dainininkai Irena Starošaitė, Ona Valiukevičiūtė, Gintarė Karaliūnaitė, Stepas Januška, Žilvinas Žvagulis, Alvydas Lukoševičius-Obuolys, Nelė Paltinienė su Eugenijumi Ivanausku, Birutė Petrikytė, Linas Adomaitis ir grupė "UAB music", grupė "16 Hz" ir kt.
Atlikėjos žiūrovus stebino originalia apranga: dainininkes papuošė dizainerė Žydrūnė Grigonytė ir floristas Henrikas Tautkus.

Atsisveikinimas - prie jūros

Festivalis baigėsi šeštadienį paplūdimyje, prie jūros tilto. Gausiai susirinkusiai publikai dainavo grupės ir atlikėjai iš kaimyninių šalių ir Lietuvos: ansamblis "Pesniary" iš Baltarusijos, grupė "Laine" iš Estijos, Rusijos dainininkė Galina Klecko, Baltarusijos dainininkas Nikolajus Skorikovas, klaipėdiečiai "B'avarija" ir kt.
Pramoginės muzikos festivalis pasibaigė visų atlikėjų kartu atliekama finaline daina "O jūra motule".
Festivalyje dalyvavę atlikėjai džiaugėsi, kad žiūrovai juos sutiko labai šiltai. Dainininkai tvirtino, kad tokie renginiai jiems - didelė šventė.
"Man Palangos festivaliai visada palieka labai gerą įspūdį. Tokie renginiai labai padeda gyventi. Scena, publika, muzika, kolegos... Man labai patinka. Be viso to būtų labai sunku ir neįdomu", - tvirtino Nelly Paltinienė.
"Visi festivaliai yra geras dalykas", - sakė Linas Adomaitis.
"Dalyvavau pirmajame festivalyje 1972 metais. Jis buvo išties geras, prisiminimai puikūs, o šis festivalis - dar gražesnis. Man, kaip atlikėjui, labai malonu dalyvauti tokiuose renginiuose. Smagu, kad susitinki senus draugus, užmezgi naujas pažintis. O ir Palanga - nuostabus kurortinis miestas. Yra tokia puiki daina "O gražuole Palanga". Klausantis jos mane visada apima nostalgiškos mintys", - kalbėjo Vytautas Petrušonis.
"Mes čia pirmą kartą, bet tai, kad organizatoriai mus pakvietė, mūsų grupei yra didelė garbė. Nors kita vertus, gal jau po truputį senstam, jei kviečia į tokius renginius, juk čia daugiausia koncertuoja vyresnio amžiaus dainininkai", - šypsojosi grupės "16 Hz" vyrukai.
"Gal tik kokį vieną festivalį tepraleidau - praktiškai visuose dainavau. Ir visi šie vasaros koncertai, mano nuomone, yra labai svarbūs visiems - ne tik scenoje esantiems, bet ir žiūrovams, ateinantiems mus pamatyti ir išgirsti. Jie per vieną vakarą pamato visus savo mėgstamus atlikėjus. Tuo tarpu atlikėjai susitinka seniai nematytus kolegas - tokios progos šiais laikais labai retai pasitaiko. Labai smagu pamatyti kolegas, išgirsti jų senas ir naujas dainas. Todėl tai svarbi abipusė šventė", - teigė Ona Valiukevičiūtė.
B. Petrikytė džiaugėsi sulaukusi daug gerų atsiliepimų apie festivalį. Organizuodama šį renginį atlikėja su kolegomis sakė beveik neturėjusi kada atsipūsti: "Tempas buvo tikrai labai didelis. Žmonės net naktimis beveik nemiegojo, dirbo".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder