Padės atlyginti žalą už nugriautą restoraną

Padės atlyginti žalą už nugriautą restoraną

Neringos savivaldybei bus skirta papildomų lėšų, kuromis ji galėtų padengti žalą už nugriautą restoraną Juodkrantėje, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot jo, svarstomi du lėšų skyrimo scenarijai: teismui atidėjus antstolių reikalavimų vykdymą, lėšos savivaldybei būtų numatytos kitų metų biudžete, o jei savivaldybei vis dėlto tektų mokėti šiemet, Finansų ministerija jai paskolintų pinigų.

„Teisingumo ministerija kreipėsi į teismą, kad antstolių (reikalavimų) vykdymas būtų atidėtas tam tikram laikotarpiui, būtų nukeltas į kitus metus, kada jau bus patvirtintas naujas biudžetas ir bus numatyti Neringos savivaldybei papildomi asignavimai. Jeigu šitas sprendimas nebus priimtas, Finansų ministerija suteiks Neringos savivaldybei trumpalaikę paskolą, kuri kitais metais, formuojant valstybės biudžetą, taip pat formuojant savivaldybių biudžetus (...) bus įtraukta, kad savivaldybė galėtų šitą sumą grąžinti Finansų ministerijai“, - trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Teisingumo ministerija dar liepos pradžioje pranešė kreipusis į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama iki 2016 metų pabaigos atidėti terminą, iki kurio buvusio restorano valdytojai bendrovei „Meirona“ valstybė bei Neringos savivaldybė privalo atlyginti žalą.

Teismas verslininkams už nugriautą pastatą priteisė 1,150 mln. eurų, kuriuos solidariai turi sumokėti Neringos savivaldybė ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Pasak ministerijos pranešimo, teismo sprendimo vykdymą atidėti prašoma norint išgelbėti Neringą nuo bankroto ir dėl to, kad žalą valstybės vardu atlyginti turinti ministerija nebeturi tam lėšų.

Galutinį sprendimą, įpareigojantį valstybę atlyginti žalą Juodkrantės verslininkams, teismas priėmė gegužės pabaigoje. Jis nustatė, kad nėra akivaizdžių įrodymų, jog bendrovė elgėsi neteisėtai ir už pažeidimus atsakomybę turi prisiimti valstybės ir savivaldybių institucijos.

Bendrovė Juodkrantėje valdė jachtų klubą ir žuvų restoraną L.Rėzos gatvėje. Pastato statybą Klaipėdos apygardos teismui 2008 metais pripažinus neteisėta ir panaikinus detalųjį planą, projektavimo sąlygas bei statybos leidimą, statinys buvo nugriautas. Teismų vertinimu, restoranas buvo pastatytas prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai, nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder