P. Gražulis: komunistinę diktatūrą pakeitė seksualinė homoseksualų diktatūra

P. Gražulis: komunistinę diktatūrą pakeitė seksualinė homoseksualų diktatūra

Pasipiktinęs trečiadienį Seimo rūmuose prieš homofobiją surengta spaudos konferencija, į ją atvykęs Seimo narys Petras Gražulis mėgino viešai protestuoti prieš seksualines mažumas.

"Gėda Seimui, kad leido krikščionys demokratai rengti tokią spaudos konferenciją. Man gėda, kad atvažiavę iš Europos Sąjungos, kuri yra supuvusi morališkai, propaguoja tai ir Lietuvoje", - spaudos konferencijos salėje replikavo P. Gražulis, išklausęs įžanginės Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės kalbos.

Politikas nekreipė dėmesio į prašymus išeiti iš salės.

"Kiek norėsiu, tiek ir būsiu, ir jie nediktuos man. Anksčiau Sovietų Sąjunga mane sodino į kalėjimus, dabar jūs sodinsite mane į kalėjimus? (...) Anksčiau buvo komunistinė diktatūra, dabar yra seksualinė homoseksualų diktatūra, dabar mus bando bausti už tai, kad mes taip pat turime prigimtines žmogaus teises", - piktinosi P. Gražulis.

Jam išvesdinti buvo pagrasinta kviestis apsaugos darbuotojus. Tačiau po aštrių replikų politikas vis dėl to nutarė išeiti iš salės."Neturiu laiko klausytis absurdų ir visokių marazmų", - vėliau paaiškino jis Eltai.

Trečiadienį Seimo rūmuose Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės kartu su Lietuvos gėjų lyga surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje Tarptautinei dienai prieš homofobiją, dalyvavo ir Nyderlandų Karalystės ambasadorius Kornelis Vilemas Spansas (Kornel Willem Spaans), Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Politikos ir ekonomikos skyriaus vadovas Džonas Finkbeineris (John Finkbeiner). Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko, Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis, organizacijos "Amnesty International" atstovė Helė Jakobsen (Helle Jacobsen).

Renginyje buvo pristatyta knyga apie pirmąsias Lietuvoje LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) eitynes už žmogaus teises.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder