Orai: pasiilgusiems lietaus - gera žinia

Orai: pasiilgusiems lietaus - gera žinia

Savaitgalio orai ir toliau lepins vasariška šiluma, tačiau jau nuo pirmadienio sulauksime permainų. Taip LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Šeštadienį orai bus vasariški, giedri, debesų padangėje bus nedaug, todėl apie lietų šnekėti nė neverta, sakė sinoptikas.

Pūs rytų, pietryčių vėjas, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Sekmadienio orai irgi bus labai panašūs į šeštadienio. Orus ir toliau lems anticiklonas, nors jo jėgos jau po truputėlį senka. Debesų bus nedaug ir lietaus tikimybė išliks labai menka, sakė sinoptikas. Vėjas pūs iš rytų, naktį jis bus nestiprus, 3–8 m/s, o dieną pasieks 6–11 m/s greitį. Temperatūra naktį bus 8–13 laipsnių, kai kur liks 5–7 laipsniai šilumos. Dienos temperatūra primins šeštadienio – bus 21–26 laipsniai šilumos.

Orų permainos prasidės jau nuo pirmadienio, prognozuoja sinoptikas V. Sakalauskas. Anticiklonas iš Lietuvos po truputėlį jau pasitrauks ir priartės žemesnio atmosferos slėgio sūkurys. Pirmadienio naktį lietus dar mažai tikėtinas. Vėjas bus nestiprus, temperatūra kils iki 8–13 laipsnių šilumos. Dieną pietiniuose, rytiniuose rajonuose kai kur turėtų pradėti lynoti. Temperatūra jau bus truputį žemesnė – 19–24 laipsniai šilumos.

Artėjant savaitės viduriui savo pozicijas dar labiau sustiprins žemo atmosferos slėgio sūkurys, tad lietūs jau bus gana dažni svečiai Lietuvoje, sakė sinoptikas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder