Nuo šiol Lietuvoje slidinėsime ištisus metus

Nuo šiol Lietuvoje slidinėsime ištisus metus

Druskininkai praturtėjo dar vienu unikaliu objektu – penktadienį lankytojams savo duris atvers vienintelis Baltijos šalyse žiemos pramogų kompleksas su uždaromis ir atviromis slidinėjimo trasomis "Snoras Snow Arena", kurio statyba, trukusi kiek daugiau nei dvejus metus, buvo finansuota iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei privačių lėšų.

Projektas "Druskininkų uždarų kalnų slidinėjimo trasų su dirbtine danga įrengimas" buvo įgyvendintas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę "Ekologinio (pažintinio) turizmo aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtrą", projektui skirta 40 mln. litų ES parama.

"Druskininkų uždaras slidinėjimo kompleksas ir jo siūlomos malonios pramogos nuteikia labai optimistiškai: ištisus metus veikianti arena taps traukos centru mėgstantiems kalnų slidinėjimą Lietuvos lankytojams ir svečiams iš kitų šalių, o tai, savo ruožtu, padarys šį Dzūkijos kurortą lankomą ištisus metus", - sako Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) turizmo projektų valdymo skyriaus vedėja Irma Poškutė.

Per metus tikimasi sulaukti daugiau nei 170 tūkst. lankytojų, turėsiančių galimybes išbandyti 460 metrų ilgio ir beveik 50 metrų pločio trasas, įgyti kalnų slidinėjimo meistriškumo ir snieglenčių valdymo įgūdžių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder