Nuo savaitės vidurio šalį pasieks šiltesni orai

Nuo savaitės vidurio šalį pasieks šiltesni orai

Orai keisis savaitės pradžioje. Pirmadienį ir antradienį jie dar bus šaltesni, o nuo trečiadienio pietvakarių, vakarų vėjas atneš šiltesnį orą.

Sekmadienio naktis ir rytas Lietuvoje buvo ramūs, debesuoti, daug kur pasnigo, kai kur tvyrojo rūkas, susiformavo šerkšnas ir oras atvėso nakties metu iki 1-6 laipsnių šalčio.

Šalies orus lemia ryčiau esanti žemo slėgio sritis, tad sekmadienį jos debesys dengs dangų ir tik kartkartėmis gali švystelėti saulė, LRT Radijui sakė sinoptikė Judita Liukaitytė. Pasak jos, daug kur prognozuojami krituliai, daugiausia snigs, bet gali pasitaikyti ir šlapių snaigių. Pūs vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas ir termometrai dienos metu rodys nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Šalčiausia, prognozuojama, bus rytiniuose rajonuose, o lengvai teigiama temperatūra bus prie jūros.

Savaitės pradžioje orai po truputėlį keisis, sako sinoptikė J. Liukaitytė. Nuo pirmadienio orus pradės lemti aukštesnio slėgio laukas, tad pirmadienį ir antradienį tik vietomis pasnyguriuos, bus palankios sąlygos formuotis rūkui, todėl tiek naktį, tiek dieną jis gali išsilaikyti. Vėjas šiomis dienomis bus silpnas. Temperatūra naktį bus 2-7 laipsniai šalčio, nors iš sekmadienio į pirmadienį kai kur gali atvėsti ir iki 11 laipsnių šalčio. Tuo tarpu naktis iš pirmadienio į antradienį bus jau truputį šiltesnė - 2-7 laipsniai šalčio. Dienomis prognozuojama temperatūra apie 0-5 laipsnius šalčio.

Trečiadienį jau daugelyje rajonų prognozuojami krituliai. Vėjas bus pietvakarių, vakarų ir į mūsų šalį pradės nešti jau šiltesnį orą. Naktis dar bus vėsi - apie 3-8 laipsnius šalčio, prie jūros - apie nulį. Tuo tarpu dieną jau temperatūra bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Tolesnės savaitės dienos - ketvirtadienis, penktadienis ir šeštadienis - bus panašios: daug kur prognozuojami negausūs krituliai, vietomis gali suboluoti ir rūkas. Nakties ir dienos temperatūra bus labai panaši ir artima nuliui. Naktimis prognozuojama nuo 3 laipsnių šalčio iki kelių laipsnių šilumos, dienomis temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder