Neturintys identifikacinių numerių šaunamieji ginklai bus draudžiami

Neturintys identifikacinių numerių šaunamieji ginklai bus draudžiami

Lietuvoje bus draudžiami A, B, C kategorijų šaunamieji ginklai, neturintys identifikacinių numerių. Draudimas turėti tokius ginklus nebus taikomas kriminalistinės ekspertizės įstaigoms, taip pat asmenims, įstatymo nustatyta tvarka kolekcionuojantiems perdirbtus šaunamuosius ginklus, kurie turi būti perdirbti taip, kad jų nebūtų įmanoma naudoti pagal paskirtį.

Tai įteisino Seimas, penktadienį vieningai balsavus 101 parlamentarui, priėmęs Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas.

Identifikavimo numerių neturintys A, B, C kategorijų šaunamieji ginklai savininko pasirinkimu turės būti pažymėti identifikaciniais numeriais ir užregistruoti Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka arba perdirbti į visiškai netinkamus naudoti, kitu atveju jie turi būti sunaikinti.

Įstatyme įtvirtinta, kad sportui B ir C kategorijų ginklus, jų šaudmenis galės įsigyti ir laikyti ne jaunesni kaip 18 metų (šiuo metu galiojančiame įstatyme nustatyta - 16 metų) nuolatiniai Lietuvos gyventojai - šaudymo sporto organizacijų nariai ir Lietuvos Respublikoje įregistruoti juridiniai asmenys, gavę leidimą.

Sportui B ir C kategorijų ginklus, jų šaudmenis, gavę leidimą, galės įgyti (bet ne pirkti) ir laikyti ir jaunesni kaip 18 metų, bet ne jaunesni kaip 16 metų Lietuvos Respublikos nuolatiniai gyventojai, jeigu jie yra šaudymo sporto organizacijų nariai ir turi rašytinį tėvų ar rūpintojų sutikimą.

Įstatyme įtvirtinta, kad Europos šaunamojo ginklo leidimą nuolatiniam Lietuvos gyventojui, turinčiam ginklą ir norinčiam medžioklės ar sporto tikslais jį išvežti į Europos Sąjungos valstybę narę, galės išduoti teritorinės policijos įstaigos. Šis leidimas galioja ne ilgiau kaip 5 metus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder