Neringa Venckienė prašo išreikalauti gegužės 17 d. įvykių vaizdo įrašą

Neringa Venckienė prašo išreikalauti gegužės 17 d. įvykių vaizdo įrašą

Antradienį vakare Seimo komisija, spręsianti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, tęsia jos apklausą.

Teisėjos nuomone, Seimo nariams būtų aiškesnė situacija, kuri susiklostė vykdant teismo sprendimą, jeigu būtų išreikalautas šių metų gegužės 17 d. įvykių vaizdo įrašas.

"Manau, jaučiasi, kurie Seimo nariai mane palaiko, o kurie Seimo nariai yra prieš mane. Bet, manau, esminis klausimas yra prašymas išreikalauti 2012 metų gegužės 17 d. vaizdo įrašą. Ir nereikėtų tų klausimų ir komentarų, jeigu tas vaizdo įrašas būtų", - per posėdžio pertrauką žurnalistams sakė N. Venckienė.

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius kol kas nesiryžo pasakyti, ar bus siekiama gauti šį vaizdo įrašą. "Priimsime bendrą sprendimą, ar ta vaizdo medžiaga reikalinga, ar ne, ar tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga. Jeigu tai ikiteisminio tyrimo medžiaga, tai mes neturėsime tokios teisės susipažinti su ja", - žurnalistams sakė E. Jurkevičius.

Dalyvaujant visuomenės atstovams, žurnalistams antradienį vakare Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo teisėją N. Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę, tęsia savo darbą.

Seimo komisijoje, spręsiančioje dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, dirba 12 Seimo narių. Jai pavesta iki šių metų birželio 20 d. atlikti tyrimą, primena ELTA.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder