Naujus metus gyventojai pradeda optimistiškesnėmis nuotaikomis

Naujus metus gyventojai pradeda optimistiškesnėmis nuotaikomis

Beveik keturi iš dešimties apklaustų šalies gyventojų teigia, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę, tuo tarpu šeši iš dešimties mano priešingai.

Kad reikalai šalyje tvarkosi, sausio pradžioje teigė 39 proc. respondentų - 6 proc. punktais daugiau nei praėjusių metų gruodį ir tiek pat kiek 2015 m. sausį, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu sausio 4-14 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimų" atlikta sociologinė apklausa. Palankiau už kitus į padėtį šalyje žvelgia jaunesni nei 30 m. asmenys, taip pat didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu ir asmenys, kurių šeimos mėnesinės pajamos viršija 900 eurų.

Prastėjančią šalies padėtį sausį įžvelgė 60 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį tokios nuomonės laikėsi 65 proc. respondentų, o 2015 m. sausį - 60 proc. Kad reikalai Lietuvoje prastėja, dažniau už kitus teigė vyresni nei 50 m. žmonės, kaimo vietovių gyventojai, taip pat respondentai su viduriniu išsilavinimu ir asmenys, kurių šeimos pajamos nesiekia 550 eurų per mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder