Nacionalinio saugumo komitetas aiškinsis padėtį VST

Nacionalinio saugumo komitetas aiškinsis padėtį VST

Naujajam Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovui pareiškus, kad buvo švaistomos lėšos, o kai kurie pareigūnai gali būti nelojalūs valstybei – situaciją tarnyboje aiškinasi Nacionalinio saugumo komitetas. Į komiteto posėdį yra kviečiami vidaus reikalų ministras, Valstybės saugumo departamento bei Viešojo saugumo tarnybos vadovai.

Prieš keletą mėnesių iš ilgamečio Viešojo saugumo tarnybos vadovo Sergejaus Madalovo šias pareigas perėmė Ričardas Pocius.

Komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad Sergejus Madalovas tarnybai vadovavo nuo nepriklausomybės atkūrimo ir signalų apie lėšų švaistymą ar klestinčius giminystės ryšius anksčiau negaudavo.

Pareigas perėmęs Ričardas Pocius birželį informavo A. Paulauską apie trūkumus ir pažeidimus. A. Paulauskas sako, kad su naujuoju Viešojo saugumo tarnybos vadovu buvo aptarę kaip šalins trūkumus.

Dabar komiteto posėdyje išklausys, kaip tiriant galimus pažeidimus bendradarbiaujama su institucijomis, kaip vyksta reforma.

Premjeras pavedė Valstybės saugumo departamentui atlikti išsamų tyrimą dėl problemų Viešojo saugumo tarnyboje.

VST pareigūnai saugo ir konvojuoja nuteistuosius ir suimtuosius, likviduoja konfliktines situacijas laisvės atėmimo vietose, prireikus palaiko viešąją tvarką masinių renginių metu ir talkina kovos su nusikalstamumu operacijose.

Specialiai parengti Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai užtikrina svarbių valstybės objektų apsaugą, vykdo asmenų paiešką, užtikrina viešąją tvarką ekstremalių ir ypatingų situacijų atvejais, dalyvauja Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų misijose, išimtiniais atvejais vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka ir jo nurodymu talkina kitoms teisėsaugos institucijoms, privalo ginti valstybę karo metu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder