N. Venckienei atimta teisinė neliečiamybė, ji palieka darbą

N. Venckienei atimta teisinė neliečiamybė, ji palieka darbą

Seimas, patenkindamas generalinio prokuroro prašymą, sutiko, kad Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja Neringa Venckienė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė.

Antradienį už tokį laikinosios tyrimo komisijos pateiktą rezoliucijos projektą balsavo 73 Seimo nariai, 20 buvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė.

Teisėja N. Venckienė, iš Seimo tribūnos kalbėjusi 15 minučių, neigė jai inkriminuojamas galimai padarytas nusikalstamas veikas. "Akivaizdu, kad generalinis prokuroras su manimi bet kokia kaina siekia susidoroti", - sakė N. Venckienė. Jos teigimu, nėra jokio pagrindo naikinti jai teisinę neliečiamybę.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę, primena ELTA.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Trauksis iš teisėjos pareigų ir suks į politiką

Netekusi teisinės neliečiamybės teisėja Neringa Venckienė sako ketinanti atsisakyti teisėjos darbo ir žada siekti Seimo narės mandato.

"Iš esmės aš jau buvau apsisprendusi, kad po dienos ar dviejų aš pati parašysiu prašymą išeiti iš teisėjos pareigų. (...) Aš jau dirbti negaliu, vadovaujant G. Kryževičiui man tikrai nėra jokių galimybių", - po balsavimo Seime dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo žurnalistams sakė N. Venckienė.

Tačiau ji nesiėmė atsakyti į klausimą, kada parašys pareiškimą. "Jūs jį žinosite, aš jį išplatinsiu viešai", - sakė ji.

Teisėja N. Venckienė patvirtino, kad savo ateitį sieja su politika ir turi ketinimų siekti Seimo narės mandato. "Drąsos kelias" buvo pagrindas formuoti "Lietuvos sąrašą", - sakė ji.

Teisėja užtikrino, kad nesivaržys dėl mandato su laikinosios tyrimo komisijos pirmininku Evaldu Jurkevičiumi, nes E. Jurkevičius jai ne kandidatas.

N. Venckienė neatskleidė, kurioje apygardoje sieks patekti į Seimą. "Jurkevičius man tikrai ne kandidatas, aš dalyvausiu toje (apygardoje, - ELTA), su kuriuo gali varžytis. Bet kur aš galiu varžytis, manau, čia jokio skirtumo", - svarstė teisėja.

Kalbėdama su žurnalistais Seimo priimto sprendimo ji nedramatizavo ir pakartojo esanti nekalta. "Aš nesu kalta, aš net neabejoju, praeis dveji (...), penkeri metai ir paaiškės, kas kalti pedofilijos byloje ir kas kalti gegužės 17 d. Čia ne pabaiga, viskas paaiškės. Iš esmės į galvą neimu, čia ne brolį laidoti ir ne mergaitę prievartą ištempti, aš panašaus sprendimo ir tikėjausi", - sakė N. Venckienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder