Muitinės departamentas turi naują vadovą

Muitinės departamentas turi naują vadovą

Muitinės departamento prie Finansų ministerijos generalinio direktoriaus pareigas antradienį oficialiai pradeda eiti teisininkas Arūnas Adomėnas.

Konkursą laimėjusį A. Adomėną departamento darbuotojams pristatė finansų ministras Rimantas Šadžius.

"Naujas vadovas institucijoje - iššūkis ir vadovui, ir institucijai. Nuoširdžiai viliuosi, kad jauno, tačiau jau nemenką tarptautinio bendradarbiavimo patirtį turinčio, svarbiose antikontrabandinėse operacijose dalyvavusio bei modernius vadybos principus taikančio pareigūno sėkminga karjera įkvėps ir leis atsinaujinti bei sustiprėti visam Muitinės departamentui, iš kurio tiek aš, tiek mūsų šalies visuomenė tikisi skaidrios ir efektyvios kovos su šešėline ekonomika", - sakė R. Šadžius.

37-erių A. Adomėnas yra baigęs Lietuvos teisės universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikaciją, taip pat dalyvavo Europos Sąjungos (ES), JAV, Kanados institucijų rengtuose mokymuose muitinės procedūrų, sprendimų priėmimo, kovos su terorizmu tarptautiniuose jūrų uostuose ir kitomis temomis.

A. Adomėnas Muitinės departamente dirba nuo 2000 m., 2010-2014 m. dirbo muitinės atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES (2013 m. antrą pusmetį pirmininkavo ES Tarybos muitų sąjungos darbo grupei), o nuo 2014 m. ėjo Muitinės departamento Tarptautinių ryšių skyriaus viršininko pareigas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder