Mokesčių inspekcija ir "Sodra" pradėjo kovą su oro uostu.

Dėl beveik 160 tūkstančių litų siekiančių įsiskolinimų Mokesčių inspekcija ir "Sodra" areštavo dalį UAB Klaipėdos aerouosto turto. Klaipėdos aerouostas Mokesčių inspekcijai skolingas maždaug 122 tūkst. Lt, "Sodrai" - 35 tūkst. Lt.
"Sodros" Klaipėdos skyriaus vedėjas Vidmantas Rudzevičius įtaria, kad Klaipėdos aerouosto akcininkai siekia "atsikratyti" šių skolų. V. Rudzevičius "Vakarų ekspresui" sakė gavęs žinių, kad oro uostui priklausantį turtą akcininkų sprendimu norima perduoti kitai bendrovei - Gargžduose įregistruotai UAB "Riebling & Co". Tokiu atveju, vedėjo teigimu, Klaipėdos aerouostas lieka be turto, tačiau skolos, anot V. Rudzevičiaus, niekur nedingsta. "Sodros" Klaipėdos skyriaus vedėjas nuogąstauja, kad naujoji bendrovė neprisiims jokių oro uosto įsipareigojimų ir tiek "Sodra", tiek Mokesčių inspekcija vėl liks "už borto".
"Mes norime užkirsti tam kelią. Tegu atsiskaito, likviduoja įsiskolinimą, o po to jau tvarkosi kaip jiems reikia", - kalbėjo V. Rudzevičius.
Tuo tarpu Klaipėdos aerouosto valdybos pirmininkas, oro uostą privatizavusios Kauno aviacinės bendrovės "Apatas" įgaliotas atstovas Robertas Preikša patikino, kad nuogąstaujama be reikalo.
"Tikrai nesiruošiame įmonės privesti iki bankroto, pinigai "Sodrai" ir Mokesčių inspekcijai bus sumokėti, mes skolų nevengiame. Galime bet kada šias skolas atiduoti, bet šiuo metu vykdome tam tikras reformas, - sakė R. Preikša. - Nesiruošiame su niekuo konfliktuoti, jei reikės, susimokėsim tam tikrą dalį pinigų, kad būtų nuimtas areštas ir vėl vykdysime tokią veiklą, kokią reikia".
R. Preikša pažymėjo, kad iš tiesų oro uosto turtas negalėjo būti areštuotas, nes yra sudaryta sutartis su dukterine oro uosto įmone "Riebling & Co" dėl nekilnojamojo turto pardavimo. Pasak jo, jau parduota keletas pastatų.
R. Preikša teigė, kad pastatai kitai bendrovei parduoti tik todėl, kad taip juos bus paprasčiau sutvarkyti.
"Bendrovėje "Riebling & Co" dirba jauni žmonės, ji, priešingai nei Klaipėdos aerouostas, neturi nepelningos veiklos šleifo. Šiai bendrovei bus paprasčiau rekonstruoti pastatus, kad jie būtų tinkami eksploatacijai ir daugiau ar mažiau modernūs. "Riebling" nevaldys oro uosto, jie tik sutvarkys pastatus, gaus užmokestį ir vėl atiduos juos atgal. Tokios sąlygos numatytos sutartyje - nupirkimas su išsipirkimo teise", - kalbėjo jis.
Robertas Preikša pažymėjo, kad didelė dalis Klaipėdos aerouosto skolų susikaupė tuo metu, kai šią bendrovę dar valdė valstybė, t.y., iki privatizacijos.
"Tos skolos - tai senos vadybos klaidos. Prieš parduodant įmonę buvo pasakyta, kad mokesčiai bus atidėti. Iš pradžių buvo kalbama apie 10-15 metų, vėliau - 2 metų laikotarpį. Mes oro uosto valdymą iš valstybės perėmėme maždaug prieš metus. Dar bet kuriuo atveju tebegalioja įsipareigojimai 2 metams atidėti mokesčius, - sakė jis. - Mes didelę dalį skolų, susikaupusių per valstybinio valdymo metus, padengėme, valstybei sumokėjome pusę milijono litų nupirkdami oro uostą, o po to dar kelis šimtus tūkstančių litų investavome. Norime plėsti oro uostą, kad būtų sudarytos galimybės naujų kompanijų atėjimui. Mūsų įmonė "Apatas" yra multimilijoninės veiklos įmonė. Darbuotojų atlyginimai - nuo penkių iki keliasdešimties tūkstančių litų. Siekiame, kad taip pat būtų ir čia".
Beje, šį pirmadienį įvykusiame Klaipėdos aerouosto akcininkų valdybos posėdyje nutarta apriboti ilgamečio oro uosto direktoriaus Eronimo Jokubausko įgaliojimus. Generaliniu direktoriumi paskirtas G. Bukauskas. Šis sprendimas motyvuojamas tuo, kad E. Jokubauskas netinkamai vykdė savo pareigas.
Žinia, kad apriboti jo įgaliojimai, E. Jokubauską labai nustebino. "Kadangi esu direktorius, turiu būti įspėtas, kad įvyks valdybos posėdis. O aš visai nieko nežinojau", - neslėpė pasipiktinimo E. Jokubauskas.
Anot R. Preikšos, E. Jokubauskui pasiūlytos kitos - direktoriaus gamybai - pareigos už tą patį atlyginimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder