„Misija Sibiras“ komanda pajudės Irkutsko link

„Misija Sibiras“ komanda pajudės Irkutsko link

Pirmadienio, Pasaulio lietuvių vienybės dienos, vakarą Vilniaus geležinkelio stotyje bus išlydima ekspedicijos „Misija Sibiras“ komanda.

„Kiekvienas, atėjęs palinkėti mums sėkmės ekspedicijoje, yra svarbus, nes istoriją kuriame kartu“, - sakė labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas.

Šių metų misijos tikslas - sutvarkyti Irkutske, Tulūno ir Nižneudinsko rajonuose esančias kapines ir pabendrauti su Sibire likusiais tremtiniais iš Lietuvos. „Misija Sibiras“ komanda šiemet tikisi sutvarkyti daugiau nei 10 skirtingose vietose esančių kapinių.

Praėjusį penktadienį Prezidentūroje priėmusi ekspedicijos dalyvius Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad ekspedicijos dalyvių misija svarbi ne tik Sibiro platybėse, ji tęsiasi ir grįžus iš kelionės.

„Būtent čia, Lietuvoje, „Misijos Sibiras“ dalyvių laukia ypatinga užduotis - dalytis su jaunąja karta įspūdžiais ir patirtimi iš lietuvių tremties vietų. Tai ypač reikalinga, kad istorija gyvuotų ne tik knygose, bet ir liudininkų pasakojimuose, atsiminimuose“, - sakė valstybės vadovė.

Iš Irkutsko grįžę ekspedicijos dalyviai važiuos per Lietuvos vaikų dienos centrus, globos namus ir pasakos apie ekspedicijos patirtis, okupacijos ir trėmimų istoriją ir taip prisidės ugdant pilietiškumą bei patriotiškumą.

Šių metų ekspedicija - jau 16-oji. Per 12 „Misija Sibiras“ gyvavimo metų sutvarkyta per 100 lietuviškų kapinių.

Nuo 2006 m. norą leistis į sudėtingas keliones Lietuvos tremtinių keliais pareiškė daugiau kaip 12 tūkst. jaunų šalies žmonių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder