Mirė asmeninis Valdo Adamkaus gydytojas

Mirė asmeninis Valdo Adamkaus gydytojas

Rugsėjo 30 dieną, eidamas 75-uosius metus, netikėtai mirė žymus Lietuvos pulmonologas, asmeninis prezidento Valdo Adamkaus gydytojas Remigijus Valdemaras Nargėla.

R. V. Nargėla nuo 1998 metų rūpinosi ne tik V. Adamkaus, bet ir jo žmonos Almos sveikata. Prezidentas sako, kad žinia apie mediko ir šeimos draugo mirtį jam buvo netikėta ir labai skaudi.

„Dar dieną prieš tai kalbėjomės su juo telefonu, nebuvo jokių įtarimų, nesiskundė, kad blogai jaučiasi. Labai skaudu netekti tokio nuoširdaus, savo profesijai taip atsidavusio žmogaus. Aš jį galėčiau vadinti savo angelu sargu. Gydytojas Nargėla visada man padėdavo, neskaičiavo darbo valandų, pats savo iniciatyva atvažiuodavo pasižiūrėti, kaip gyvename.

Jo mirtis – didelė netekti Lietuvos medicinai, visai visuomenei. Gydytojas Nargėla buvo tikras savo srities profesionalas, nuolat domėjosi naujovėmis, puikus pavyzdys jaunajai medikų kartai. Buvo puikus žmogus, nuoširdus medikas, tikras draugas“, – DELFI sakė netekties prislėgtas V. Adamkus.

Pasak kardiologo Audriaus Aidiečio, netikėtos R. V. Nargėlos mirties priežastimi tapo aortos plyšimas. Medikui buvo atlikta operacija, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

R. V. Nargėla buvo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Pulmonologijos ir radiologijos klinikos vedėjas, VU ligoninės Santariškių klinikų Pulmonologijos ir alergologijos centro direktorius, Lietuvos ftiziatrų ir pulmonologų asociacijos pirmininkas, Europos respiratologų sąjungos (ERS) narys, LR SAM vyr. specialistas, VU medicinos fakulteto tarybos narys, asmeninis Prezidento V. Adamkaus gydytojas (nuo 1998 m.).

1967 m. jis baigė Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. 1982 m. R. V. Nargėlai suteikta aukščiausia pulmonologo kvalifikacinė kategorija, 1993 m. suteiktas medicinos mokslų daktaro laipsnis. Nuo 1994 m. R. V. Nargėla buvo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto docentas, turėjo pulmonologo ir internisto licencijas, tobulinosi Vilniaus, Maskvos, Krymo, Leningrado ir Voronežo universitetuose, 1997 m. ir 1999 m. stažavosi D. Britanijos Bromtono Karališkoje ligoninėje. Atsisveikinimas su R. V. Nargėla vyks Šv. Jonų bažnyčioje spalio 3 d., pirmadienį, nuo 10 iki 14 valandos. Urna išnešama 14 val. Laidotuvės Rokantiškių kapinėse.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder