Merais būti siekia daugiau nei 20 teistų asmenų

Merais būti siekia daugiau nei 20 teistų asmenų

Merų regalijų siekia daugiau nei dvi dešimtys pretendentų, kuriuos teismai yra pripažinę kaltais dėl įvairių nusikaltimų.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, įrašai apie teistumą darko ir didžiųjų partijų, ir visuomeninių komitetų, ir savarankiškai savo kandidatūras į savivaldybių vadovus keliančių asmenų biografijas.

Dokumentų klastojimas, kyšininkavimas, piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, apgaulinga buhalterinė apskaita, reketas, smurtavimas, naminės degtinės gabenimas – tokios praeities nuodėmės slegia pretendentus į savivaldybių merus.

Tarp žinomesnių teistų pretendentų – sostinės meras, Lietuvos laisvės sąjungos vadovas Artūras Zuokas(dėl pasikėsinimo papirkti), į Klaipėdos rajono vadovo kėdę nusitaikęs Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronius Markauskas (už žemdirbių protesto akcijų organizavimą).

Rinkimuose dalyvauti siekiantys asmenys turi anketoje nurodyti teistumą. Nuslėpus teistumą, tokie asmenys po patikros braukiami iš kandidatų sąrašų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder