„Manome, kad įtarimai partijai bus paneigti"

„Manome, kad įtarimai partijai bus paneigti"

Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas mano, kad STT pareikšti įtarimai partijai bus paneigti.

„Partija apie dviejų savo buvusių partiečių pažadus išorinėms grupėms, šiuo atveju „MG Baltic“, nežinojo, negali pateisinti tokio bendradarbiavimo ir mano, kad tai yra gėdingas epizodas mūsų partijos biografijoje. Tačiau manome, kad šiandieniniai kaltinimai partijai bus paneigti“, - penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Gentvilas.

Jis pažymėjo, kad buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis ir Šarūnas Gustainis nebuvo įgalioti veikti partijos vardu.

„Traktuojame, kad du „sėkmės džentelmenai“ padarė didelę žalą partijai, manipuliuodami ar prisidengdami partija, kadangi jokių įgaliojimų veikti tokiais būdais šitie asmenys, turiu omenyje E. Masiulį ir Š. Gustainį, neturėjo“, - sakė E. Gentvilas.

Komentuodamas STT įtarimus, E. Gentvilas sakė, kad naujų faktinių aplinkybių nėra. „Jokių naujų faktinių aplinkybių nėra, yra galbūt kai kurios interpretacijos, kurios yra netikėtos mums“, - pripažino politikas.

Kaip vieną iš jų jis nurodė E. Masiulio dalyvavimą 2015 m. lapkričio 4 d. televizijos laidoje. „Tai neva buvo traktuojama kaip neteisėta parama partijai ar nusikalstamas partijos veikimas. Šitokias interpretacijas mes lengvai paneigsime“, - sakė E. Gentvilas.

Šeštadienį rinksis Liberalų sąjūdžio taryba aptarti situaciją partijoje.

Ikiteisminiam tyrimui dėl stambaus masto korupcinių nusikaltimų artėjant į pabaigą, pareikšti įtarimai dviem politinėms partijoms - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai, primena ELTA.

Liberalų sąjūdžiui pareikštame pranešime apie įtarimą nurodyta, kad šis juridinis asmuo, veikdamas per partijos pirmininką, 2012-2016 m. kadencijos Seimo narį Eligijų Masiulį ir partijos valdybos narį, 2012-2016 m. kadencijos Seimo narį Šarūną Gustainį, padarė sunkius nusikaltimus - stambaus masto kyšininkavimą ir stambaus masto prekybą poveikiu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder