Mafijos šešėlis - ir virš Pagėgių mero

Mafijos šešėlis - ir virš Pagėgių mero

Skandalo pėdsakais

Seimo narys K. Komskio veikloje įžvelgia grėsmę nacionaliniam saugumui

Pagėgių meras Kęstas Komskis susilaukė kraštiečio
Seimo nario Virginijaus Martišausko nepalankumo

Valstybės saugumo departamento informacijoje apie galimą grėsmę nacionaliniam saugumui atsidūrus Pagėgių merui Kęstui Komskiui, jau užsiminta ir apie šio politiko "abejotinus ryšius visiškai kriminalizuotos pasienio su Kaliningrdo sritimi situacijos kontekste".

Pagėgiuose išrinktas Seimo narys vakar viešai suabejojo prezidento Rolando Pakso politinio bendražygio K. Komskio kompetencija ir merą apkaltino dalyvavimu "juodosiose" technologijose.

Meras neneigia pažinties

"Pastarosiomis dienomis į viešumą iškeltas visą šalį sudrebinęs su Lietuvos Respublikos Prezidentūra susijęs skandalas tiesiogiai palietė Pagėgių savivaldybę, kurios meras K. Komskis yra vienprasmiškai įvardintas tarp žmonių, kurių veikla kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui", - rašo vakar išplatintame pareiškime V. Martišauskas.

Parlamentaro nuomone, K. Komskio valdymo metodai, "dalyvavimas "juodųjų" viešųjų ryšių technologijų paskatintuose įvykiuose, jau seniai aiškiai parodė nerimą keliančias tendencijas savivaldybėje".

Seimo narys įsitikinęs, jog Pagėgių mero buvimas užimame poste "diskredituoja valstybę", o tolimesnis pasitikėjimas "priimamų sprendimų skaidrumu neįsivaizduojamas".

Pats K. Komskis vakar "Vakarų ekspresui" teigė, jog itin nustebo, kai sužinojo, kad jo pavardė minima neseniai išslaptintoje VSD pažymoje. K. Komskis minimame dokumente įvardijamas kaip vienas iš asmenų, kurie turį ryšių su prieštaringai vertinama ir skandalo epicentre atsidūrusia verslininke Renata Smailyte.

"Stebiuosi, kad patekau į šią pažymą, tarp tokių garsių žmonių. Neneigiu, kad pažįstu R. Smailytę, esu su ja bendravęs", - teigė meras.

Įtaria ryšius su nusikaltėliais

V. Martišauskas "Vakarų ekspresui" tvirtino nė neabejojantis, jog liberaldemokratas K. Komskis turi aukštų šalies pareigūnų protekciją.

Žinia, K. Komskis yra buvęs Savivaldybės vicemeru, tačiau, pasak parlamentaro, politikas po apkaltos šios kėdės neteko. Vėliau, pakeitęs politines pažiūras ir per 2002-ųjų metų prezidento rinkimus tuometinį kandidatą Rolandą Paksą parėmęs 10 tūkst. litų, gruodžio mėnesį K. Komskis buvo išrinktas Pagėgių meru.

Tai esą ir įrodo K. Komskio ryšius su aukštais valstybės pareigūnais.

"Juk ir VSD pažymoje nurodoma, kad Pagėgių meras, kaip ir Valstybės sienos apsaugos vadas Algimantas Songaila yra lankęsi Anzorio Kikališvilio bute Vilniuje. Naivu abejoti, kad K. Komskis į kontrabandos per sieną su Kaliningrado sritimi sistemą negali būti įsitraukęs. Tegul jis mane už tokius žodžius paduoda į teismą, bet aš tuo neabejoju. Daugelio nusikalstamų grupuočių svajonė yra turėti ne tik muitininkų, bet ir politikų užnugarį", - svarstė Seimo narys.

Savo nepasitenkinimą K. Komskio atliekama esą įtariama neteisėta veikla parlamentaras buvo linkęs iliustruoti "Vakarų eksprese" jau aprašyta situacija, kuri, pasak V. Martišausko, yra pavyzdys, tačiau, "tik ledkalnio smaigalys".

Problemos pasienyje

"Vakarų eksprese" šią vasarą buvo išspausdinta skandalinga istorija apie tai, kad Pagėgių savivaldybė yra palaiminusi viduramžių tvarką pasienyje.

Tuomet rašėme, jog tiek Seimo nariams, tiek ir Vyriausybės tarnautojams nepavyksta užkirsti kelią neteisėtam mokesčių rinkimui pasienyje. Bandant sustabdyti chaosą pasienyje keliančią situaciją, anot V. Martišausko, visos iniciatyvos tiesiog išnyksta Pagėgių valdžios stalčiuose.

"Vakarų eksprese" buvo rašyta, jog vykstantieji į Sovetską (Tilžę) privalėjo už tam tikrus mokesčius savo eilės išlaukti šalia Panemunės pasienio kontrolės punkto esančiame Mikytų terminale. Paaiškėjo, jog mokesčiai renkami pažeidžiant ne tik įstatymus, bet ir Konstituciją.

Nuvykęs apžiūrėti UAB "Juvenika" eksploatuojamo terminalo seimūnas situaciją pavadino absurdiška, nesuprato, kokiu pagrindu yra renkami mokesčiai ir kreipėsi į Šilutės prokuratūrą. Ši pripažino, jog mokesčiai renkami pažeidžiant įstatymus, ir terminalas buvo uždarytas.

Tačiau Pagėgių gyventojams meru išrinkus K. Komskį terminalas vėl pradėjo veikti.  

Denisas NIKITENKA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder