Loreta Graužinienė neskuba vertinti siūlymo Komunistų partiją pripažinti gyventojų genocido vykdytoja

Loreta Graužinienė neskuba vertinti siūlymo Komunistų partiją pripažinti gyventojų genocido vykdytoja

Grupei parlamentarų siūlant Komunistų partiją pripažinti gyventojų genocido vykdytoja, Seimo Pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė, kol nėra susipažinusi su siūlymu, nėra linkusi vertinti, ar palaikytų tokį siūlymą. Tačiau, anot parlamento vadovės, kaltinimai turi būti grindžiami teisiniais argumentais.

"Pirmiausia, tai tikrai dar nesu susipažinusi su tekstu, nes jisai gimė visai vakare, kiek supratau, buvo užregistruotas. Nemačiau paties teksto, todėl man labai sunku komentuoti, nes jau čia reikia skaityti teisine kalba, pasitarti su teisininkais, nes pripažinimas ir kaltinimas tokiais labai sunkiais kaltinimais, kaip čia skamba, turi būti grindžiamas teisine kalba", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė Seimo Pirmininkė.

Dėl to, pasak L. Graužinienės, būtų neatsakinga dabar išsakyti nuomonę šiuo klausimu.

"Jeigu atitinka tuos kriterijus galimų nusikalstamų veikų, pagal kurias vertinami tie įvykiai, tai, be abejo, palaikymas bus vienareikšmiškas. Bet, jeigu yra interpretacijos, tai tokiu atveju (...) jau reikėtų diskutuoti ir kalbėti, ar tikrai tai reikia daryti", - kalbėjo L. Graužinienė.

Antradienį Seime buvo įregistruotas Seimo rezoliucijos projektas, numatantis buvusią Sovietų sąjungos Komunistų partiją ir Lietuvos komunistų partiją (LKP) pripažinti nusikalstama organizacija ir Lietuvos gyventojų genocido vykdytoja.

Projektą įregistravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių partijos nariai Audronius Ažubalis, Valentinas Stundys, Arvydas Anušauskas, Arvydas Vidžiūnas, Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Kuodytė ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Povilas Urbšys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder