LLRA trijų ministrų postų negaus

LLRA trijų ministrų postų negaus

8 mandatus naujame Seime turėsiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovybė pirmadienį ketina svarstyti politines aktualijas.

Pavakarę planuojamas LLRA vyriausiosios tarybos posėdis, kuriame bus sprendžiami "aktualūs politiniai klausimai".

Valdančiąją koaliciją formuojantys socialdemokratai, "darbiečiai" ir "tvarkiečiai" praėjusią savaitę kalbėjo apie galimybę prie koalicijos prisijungti LLRA atstovams Seime.

Praėjusį trečiadienį planuotas, bet neįvykęs Socialdemokratų, Darbo ir Tvarkos ir teisingumo partijų susitikimas su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu buvo atidėtas šiai savaitei.

Daugiausiai mandatų Seimo rinkimuose iškovojusios Lietuvos socialdemokratų partijos būstinėje pirmadienio vakarą numatytas formuojamos valdančiosios koalicijos partnerių susitikimas. Jame dalyvaus socialdemokratai, Darbo partijos ir partijos Tvarka ir teisingumas atstovai.

Koalicija lieka atvira kitoms politinėms jėgoms, tačiau, kaip anksčiau buvo skelbta, LLRA jungtis prie koalicijos gali būti pakviesta tik oficialiai pasirašius koalicijos sutartį.

Praėjusį trečiadienį Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius žurnalistams sakė, kad į formuojamą valdančiąją koaliciją kviečiama Lietuvos lenkų rinkimų akcija būsimoje Vyriausybėje galėtų pretenduoti į vieną ministro postą, primena ELTA.

"Jeigu derybos prasidės, tai bus galima kalbėti tik apie vieną ministro portfelį", - sakė A. Butkevičius. Politikas patikino, kad tai tikrai nebus švietimo ir mokslo ministro portfelis.

Paklaustas, kaip vertina kalbas, esą LLRA pretenduotų gauti tris ministrų postus - žemės ūkio, susisiekimo bei švietimo ir mokslo, A. Butkevičius patikino, kad tokių galimybių nėra. "Norai visada būna dideli, bet galimybės būna šiek tiek kitokios. Tikrai trijų ministrų postų niekada negalėsime duoti", - tvirtino A. Butkevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder