Linas Linkevičius Liuksemburge dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje

Linas Linkevičius Liuksemburge dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje. Jo darbotvarkėje numatyti ES globalios užsienio ir saugumo politikos strategijos, Tuniso, Sirijos ir migracijos klausimai.

Ministrai tęs neformaliuose užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimuose pradėtą diskusiją dėl ES globalios užsienio ir saugumo politikos strategijos įgyvendinimo plano, ypač daug dėmesio bus skiriama saugumo ir gynybos sričiai.

ES ir Tuniso bendradarbiavimo klausimas į darbotvarkę įtrauktas po to, kai rugsėjo 29 d. buvo priimtas bendras komunikatas dėl ES paramos Tunisui stiprinimo, tuo tarpu Sirijos klausimu ministrai kalbės Rusijos ir Bašaro al Asado (Bashar al Assad) režimo vykdomo puolimo Rytų Alepe kontekste.

Diskusijoje dėl išorinių migracijos aspektų bus vertinami Teisingumo ir vidaus reikalų tarybos rezultatai ir ruošiamasi spalio Europos Vadovų Tarybos susitikimui. Bus aptariama bendra ES pozicija, pagalba trečiosioms šalims bei pastarojo meto aukšto lygio susitikimų migracijos tema rezultatai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder