Linas Linkevičius: išsprendus tautinių mažumų problemas, kai kas netektų pagrindo egzistuoti

Linas Linkevičius: išsprendus tautinių mažumų problemas, kai kas netektų pagrindo egzistuoti

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad, eskaluodami lenkų tautinių mažumų švietimo problemų klausimus, kai kurie politikai kraunasi politinį kapitalą.

Trečiadienį dalis mokyklų tėvų forumo atstovų kartu su Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ragina tėvus neleisti savo vaikų į mokyklas ir vietoje pamokų rinktis maldai prie Aušros Vartų. Protesto organizatoriai siekia, kad lenkų mokyklose būtų įvestas privalomas lenkų kalbos egzaminas, panaikintas suvienodintas lietuvių kalbos egzaminas, taip pat padidintas mokinio krepšelis tautinių mažumų mokykloms.

L. Linkevičiaus teigimu, eskaluodami švietimo problemas, kai kurie tautinių mažumų politikai šitaip bando mobilizuoti sau palankią visuomenės dalį ir nėra suinteresuoti realių problemų sprendimu.

"Tie politikai, kurie iš to nori krautis kapitalą, aš labai abejoju, ar jie norėtų išspręsti tas problemas, nes jie iš tikrųjų tada prarastų pagrindą, ant kurio stovi jų politinė platforma, prarastų priežastis egzistuoti", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė L. Linkevičius.

Anot ministro, Lietuva vykdo visas tarptautines konvencijas dėl tautinių mažumų teisių užtikrinimo, o švietimo situacija šiuo atžvilgiu Lietuvoje yra viena geriausių Europoje.

"Mes tikrai stengiamės ne tik atidžiai žvelgti į mūsų tautinių bendrijų situaciją (...), bet ir faktinė padėtis yra viena geriausių Europoje", - teigė ministras, pridurdamas, kad visų tautinių mažumų piliečiai Lietuvoje turėtų turėti tokias pačias teises kaip ir lietuvių kilmės asmenys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder