Linas Linkevičius ir Jungtinės Karalystės Europos reikalų ministras kalbėjosi apie šalių partnerystės perspektyvas

Linas Linkevičius ir Jungtinės Karalystės Europos reikalų ministras kalbėjosi apie šalių partnerystės perspektyvas

Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieja tvirti ekonominiai ir politiniai ryšiai, glaudūs santykiai tarp žmonių, abi šalys yra artimos ir patikimos NATO sąjungininkės, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį kalbėdamas telefonu su Jungtinės Karalystės Europos reikalų ministru Deividu Lidingtonu (David Lidington).

L.Linkevičius pažymėjo, kad Lietuva gerbia Jungtinės Karalystės žmonių sprendimą išstoti iš Europos Sąjungos ir tikisi tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo įvairiose srityse.

"Turime tęsti mūsų glaudų bendradarbiavimą. Lietuva labai vertina principingą Jungtinės Karalystės poziciją demokratijos, žmogaus teisių ir laisvių, santykių su Rusija, Rytų partnerėmis, saugumo srityse," sakė L.Linkevičius

D.Lidingtonas padėko Lietuvai už solidarumą, kurį Jungtinė Karalystė jautė tiek referendumo kampanijos metu, tiek ir po rezultatų paskelbimo.

D.Lidingtonas pabrėžė, kad reikia išsaugoti Lietuvos ir Jungtinės Karalystės partnerystės saitus, nes jie išliks svarbūs nepaisant ateityje įvyksiančių pokyčių ES-JK santykių srityje.

Ministrai sutarė, kad būtina išnaudoti visas galimybes ir egzistuojančius dvišalius ir daugiašalius formatus, kad būtų išsaugota ir toliau plėtojama tvirta Lietuvos ir Jungtinės Karalystės partnerystė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder