Ligoninės reorganizacija kelia minčių apie galimą Artūro Zuoko aferą

Ligoninės reorganizacija kelia minčių apie galimą Artūro Zuoko aferą

Sostinės meras Artūras Zuokas nusitaikė į auksiniame žemės sklype prestižiniame Antakalnio rajone esančią ligoninę, kurią siekiama slapta privatizuoti. Kovo 9-ąją Vilniaus vadovas A. Zuokas pasirašė potvarkį, kuriuo sudaryta darbo grupė, turėjusi vos per dvi savaites parengti Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės (VUAL) veiklos ir turto nuomos konkurso sąlygas. Ilgametis VUAL direktorius Adolfas Berūkštis tik iš pašalinių žmonių sužinojo, kad jo įstaigą meras A.Zuokas rengiasi išnuomoti, todėl iškart kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininką Antaną Matulą, rašo "Respublika".

Tačiau vos tik A. Berūkštis kreipėsi į Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos vadovus, jo ligoninėje tuoj pat pasirodė pats sostinės vadovas A. Zuokas."Aš mero paklausiau, koks bus mūsų ligoninės ir 600 joje dirbančių žmonių likimas? A. Zuokas ramiai atsakė, kad visiems jiems bus išmokėtos kompensacijos, - "Respublikai" pasakojo A. Berūkštis. - Meras tikino, kad po didelio tarptautinio konkurso mūsų ligoninė taps labai modernia sveikatos įstaiga ir į Vilnių ims plūsti medicinos turistai iš užsienio. A. Zuokas man tik kelis kartus patarė nuraminti kolektyvą. Aš jam atsakiau, kad iš to, ką sužinojau, neturiu argumentų raminti žmones".

"Mums labai svarbu, kad investuotojas būtų tik užsienietis, kuris sukurtų ypač modernią ligoninę su ypač geromis paslaugomis, - dienraščiui sakė VUAL nuomos šalininkė sostinės savivaldybės Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Vitalija Kliukienė. - Ar jos būtų įkandamos paprastam ligoniui? Žinoma, jeigu pavyks susitarti su Valstybine ligonių kasa (VLK), tačiau skirtumą žmonėms galbūt reikės susimokėti". V. Kliukienė teigė, kad Vilniaus ligoninėmis domisi Vokietijos bei Šveicarijos investuotojai, tačiau negalėjo įvardyti nei jų, nei VUAL kainos.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas VUAL klausimą ketina svarstyti trečiadienį. Komiteto vadovas Antanas Matulas "Respublikai" sakė, kad A.Zuoko norai kertasi su Vyriausybės planais.

"VUAL reorganizacija rengiama slapta nuo pačios įstaigos, nėra atlikti jokie rimti tyrimai, todėl tai kelia įvairių minčių - net apie galimą dar vieną sveikatos sistemos aferą. Juk panašiai atsitiko Sapiegos ligoninėje , kur jau išdraskyta tai, kas padaryta ES lėšomis. Antakalnio ligoninės išnuomojimas privatininkui gali būti tiesiogiai susijęs su brangia žeme, kurioje dabar yra VUAL", - sakė D.Mikutienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder