Lietuvos URM neturi duomenų apie Tunise nukentėjusius lietuvius

Lietuvos URM neturi duomenų apie Tunise nukentėjusius lietuvius

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) neturi informacijos, kad per teroristų išpuolius Tuniso viešbučiuose būtų nukentėję mūsų šalies piliečiai.

"Informacijos apie per išpuolį nukentėjusius Lietuvos piliečius neturime", - Eltą informavo užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Pasak jo, tokia informacija gauta susisiekus su Lietuvos diplomatine atstovybe Paryžiuje, kuri rūpinasi ir diplomatiniais santykiais su Tunisu.

Kiek šiuo metu Tunise yra Lietuvos Respublikos piliečių, K. Vaškelevičius negalėjo pasakyti, bet žinant, kad tai populiari kelionių šalis, jų turėtų būti nemažai. URM duomenimis, didžioji nukentėjusiųjų per išpuolį Tunise dalis yra Vokietijos ir Didžiosios Britanijos piliečiai.

Lietuvos URM asmenims keliaujantiems į Tunisą rekomenduoja būti atsargesniems.

ELTA jau skelbė, kad teroristams užpuolus du turistų viešbučius Tunise, oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai 27 žmonės, tarp jų yra turistų.

Buvo užpultas prabangus viešbutis "Imperial Marhaba" Suso pakrantėje šalies rytuose. Du "Kalašnikovais" ginkluoti užpuolikas įsiveržė į paplūdimį prie dviejų viešbučių ir pradėjo šaudyti. Po to įvyko susišaudymas tarp užpuolikų ir saugumo pajėgų. Ministerijos duomenimis, vienas užpuolikas nukautas.

Susas - vienas populiariausių kurortų Tunise. Jis yra už 130 km į pietus nuo sostinės Tuniso. Jo paplūdimys driekiasi 3 km, pakrantėje stovi 80 viešbučių.

Kovą sostinėje Tunise teroristams atakavus garsųjį Bardo muziejų, žuvo per 20 žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder