Lietuvos pasieniečiai su savo sraigtasparniu vėl budės Graikijoje

Lietuvos pasieniečiai su savo sraigtasparniu vėl budės Graikijoje

Penktadienį į tarptautinę misiją Viduržemio jūros regione, Graikijos Lesbo saloje, išskrenda Lietuvos pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ten du mėnesius dalyvaus prieš nelegalią migraciją nukreiptoje operacijoje „Poseidon Sea 2016 – Rapid Intervention“.

Numatoma, kad „Eurocopter 135“ bazavimosi vietą, esant palankioms oro ir techninėms sąlygoms, pasieks šeštadienį.

Anot VSAT pranešimo, misijoje dalyvaus 13 Aviacijos valdybos Skrydžių skyriaus pareigūnų. Dėl tokio žmonių skaičiaus ir sudarytų skirtingų darbo grafikų, taip pat dėl būtinos į operaciją nugabenti specialiosios įrangos bei priemonių, reikalingų techninei sraigtasparnio priežiūrai, į Lesbo salą minėti pasieniečiai vyksta skirtingu laiku ir skirtingomis priemonėmis. Dalis pasieniečių šią savaitę jau išvyko tarnybiniu mikroautobusu, kiti atskris sraigtasparniu „Eurocopter 135“.

Prieš nelegalią migraciją nukreiptą jūrinę operaciją „Poseidon Sea 2016 – Rapid Intervention“ organizuoja Operatyvaus bendradarbiavimo prie Europos Sąjungos išorės sienų valdymo agentūra FRONTEX, ji skirs konkrečias užduotis į nuolatinę bazavimosi vietą atskrisiančiam VSAT sraigtasparniui ir jo įguloms.

Tokiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūros regione Lietuvos pasieniečių sraigtasparnių įgulos jau yra dalyvavusios nuo 2008-ųjų iki 2012-ųjų bei 2015-aisiais.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder