Lietuvos muitinininkai nori sužinoti, kodėl sugriežtinta patikra Rusijos pasienyje

Lietuvos muitinininkai nori sužinoti, kodėl sugriežtinta patikra Rusijos pasienyje

Lietuvos muitininkai siekia išsiaiškinti oficialias priežastis, kodėl Rusija pasienyje pradėjo nuodugniai tikrinti lietuviškus automobilius, tačiau paaiškinimų kol kas negavo, teigia Muitinės departamento vadovas. Pasak Antano Šipavičiaus, pasienyje su Karaliaučiaus sritimi eilių nėra.

„Mes norime išsiaiškinti, kodėl priimti sprendimai, siekiame gauti oficialų paaiškinimą, kodėl tos muitinės procedūros atsirado“, - BNS sakė Muitinės departamento vadovas. Jo teigimu, kol nėra oficialų paaiškinimų, jis negali komentuoti išsamiau.

Anot A.Šipavičiaus, šiuo metu pasienyje su Karaliaučiumi automobilių srautas sumažėjo, nes gyventojai vengia nebūtinų kelionių.

Rusijos muitinės vadovas antradienį pranešė, kad nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius padėta, nes Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą esą gabena „embargo“ produkciją, kuri yra su padirbtais sertifikatais. O dar anksčiau Rusijos muitininkai neoficialiai teigė, kad sutriko informacinės sistemos.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba antradienį gavo oficialų Rusijos sienos su Lietuva įgaliotinio atstovo raštą, kad eilės susidarė dėl muitinės procedūrų.

Vilkikų ir lengvųjų automobilių iš Lietuvos įvažiavimą Rusija pradėjo riboti praėjusios savaitės pabaigoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder