Lietuvos link artėja lietaus debesys

Lietuvos link artėja lietaus debesys

Pirmadienį Lietuvoje oras dar spės įkaisti iki 28–33 laipsnių karščio, tik kai kur vakariniuose rajonuose bus šiek tiek vėsiau, prognozuoja sinoptikai.

Vakariniuose šalies rajonuose, artėjant lietaus debesims ir lyjant, pradės vėsti, o lietaus debesys brausis į Lietuvos gilumą. Trumpi lietūs prognozuojami daugelyje rajonų, lietų lydės perkūnija, kai kur turėtų palyti ir gausiai, LRT Radijui sakė sinoptikė Ieva Nariūnaitė.

Tikėtina, kad perkūnijos metu kai kur sustiprės vėjas iki 15–20 m/s, o susiformavus gana galingiems kamuoliniams debesims vietomis gali iškristi ir kruša. 

Anksčiausiai lietūs turėtų prasidėti vakariniuose rajonuose, vėliausiai – popietinėmis valandomis ir vakarop – lietūs pasieks ir rytinį šalies pakraštį.

Antradienis prognozuojamas ramesnis, bet vėsesnis, sako sinoptikė I. Nariūnaitė. Lietaus debesys dar kai kur užsiliks pietrytinėje šalies dalyje nakties metu, greičiausiai tik pirmoje nakties pusėje. Čia gali nugriaudėti ir perkūnija. Naktis bus nešalta – nuo 12 iki 17 laipsnių šilumos, o diena bus jau gerokai vėsesnė nei prieš tai buvusios – 21–26 laipsnių šilumos. Be to, pūs juntamas 7–12 m/s vėjas iš vakarų, vietomis jo gūsiai sieks 15–17 m/s. 

Trečiadienis, dabartiniais sinoptikų turimais duomenimis, bus šiek tiek šiltesnis nei antradienis. Dieną prognozuojama 23–28 laipsnių šilumos, tik prie jūros bus vėsiau – 20–22 laipsniai šilumos.

Nuo ketvirtadienio temperatūra pamažu bus žemesnė – nuo 16 iki 21 laipsnio šilumos, penktadienio dieną – vienu kitu laipsniu dar vėsiau. Trečiadienį daugelyje rajonų vėl prognozuojami trumpi lietūs ir savaitės pabaigoje gana dažnai į Lietuvą atkeliaus lietaus debesų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder