Lietuvos kariuomenės laivo – išminuotojo parengtį vertins NATO specialistai

Lietuvos kariuomenės laivo – išminuotojo parengtį vertins NATO specialistai

Lapkričio 6–21 dienomis Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir nukenksminimo laivas „Kuršis“ (M54) Belgijoje dalyvaus pilnoje laivo kovinio rengimo patikroje (angl. Mine countermeasure vessels Operational Sea Training (MOST)). Jos metu bus vertinamas laivo ir jo įgulos pasirengimas dalyvauti junginiuose su kitomis NATO šalimis. Įvairių krypčių specialistai tikrins laivo techninę būklę, įgulos teorines bei praktines žinias valdant laivą, pasirengimą kovai už laivo gyvybingumą, ryšio procedūras, gebėjimą koordinuotai atlikti veiksmus su kitais NATO partneriais.

Tikrinimo komisija vertins, ar minų paieškos laivas „Kuršis“ atitinka visus NATO keliamus reikalavimus laivui ir jo įgulai, taip pat pasirengimą dalyvavimui greta savo partnerių NATO minų paieškos ir nukenksminimo junginyje ,,SNMCMG1”.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1 grupė (angl. SNMCMG1) yra tarptautinis greitojo reagavimo priešmininių laivų junginys, kurio uždaviniai – užtikrinti nuolatinį NATO priešmininės kovos pajėgumą, galintį veikti taikos, krizės ar ginkluoto konflikto metu.

Šis junginys veikia Šiaurės Europos vandenyse (dažniausiai Šiaurės ir Baltijos jūrose), kuriuose vykdo išminavimo operacijas jūroje, dalyvauja kituose NATO šalių tarptautiniuose mokymuose jūroje bei pratybose su NATO partneriais. Šio karinio vieneto uždaviniams atlikti priešmininius ir aprūpinimo laivus, junginio vadą ir štabą rotacijos pagrindu 6–12 mėn. tarnybai skiria NATO jūrinės valstybės. 2014 metais junginiui yra vadovavęs ir Lietuvos karininkas komandoras Giedrius Premeneckas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder