Lietuvoje viešės Švedijos karališkoji pora

Lietuvoje viešės Švedijos karališkoji pora

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu spalio 7-9 dienomis Lietuvoje oficialaus valstybinio vizito viešės Švedijos Karalius Karlas XVI Gustavas ir Švedijos Karalienė Silvija.

Drauge su karališkąja pora mūsų šalyje lankysis ir Švedijos užsienio reikalų, verslo ir inovacijų, gynybos ministrai bei Švedijos verslo delegacija.

Švedijos karališkosios poros vizitas prasidės Prezidentės D. Grybauskaitės ir Švedijos Karaliaus Karlo XVI Gustavo ir Karalienės Silvijos susitikimu. Jame bus aptartas abiejų šalių ekonominis ir kultūrinis bendradarbiavimas, regiono saugumo klausimai, kalbama apie tolesnį bendradarbiavimą energetikos srityje.

Po susitikimo Prezidentūroje šalies vadovė drauge su karališkąja pora pagerbs žuvusius laisvės gynėjus Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Ketvirtadienį, spalio 8-ąją, Prezidentė drauge su Švedijos Karaliumi dalyvaus jubiliejinėje, jau dešimtą kartą vyksiančioje, Švedijos verslo apdovanojimų teikimo ceremonijoje.

Švedijos karališkosios poros vizito metu daug dėmesio bus skiriama Lietuvą ir Švediją jungiančiai Baltijos jūrai, jos ekologijai ir apsaugai. Penktadienį, spalio 9-ąją, D. Grybauskaitė drauge su Švedijos Karaliumi ir Karaliene lankysis pajūryje, kur apžiūrės Naglių gamtos rezervatą Kuršių nerijoje, susipažins su delfinų terapija, lankysis Klaipėdos universiteto moksliniame laive "Mintis" ir Palangos gintaro muziejuje.

Vizito metu Švedijos karališkoji pora susitiks ir su Seimo bei Vyriausybės vadovais, lankysis Nacionaliniame mokslinės komunikacijos ir informacijos centre, Saulėtekio technologijų ir inovacijų slėnyje, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriuje "Litgrid", Klaipėdoje apžiūrės rekonstruotą transformatorių pastotę.

Karalienė Silvija taip pat dalyvaus Seime rengiamoje vaikų literatūros konferencijoje ir apskritojo stalo diskusijoje, skirtoje kovai su prekyba žmonėmis. Karalienė lankysis Vilniaus universitete ir dalyvaus iškilmingame koncerte Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder