Lietuvoje atsiras nauja politinė partija

Lietuvoje atsiras nauja politinė partija

Šeštadienį, kovo 24-ąją, į steigiamąjį suvažiavimą Vilniuje rinksis naujos politinės partijos – Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDD) – steigėjai iš visos Lietuvos.

Nauja politinė jėga, šiandien jau turinti savo atstovus Seime, tikisi, kad vieningai ir kryptingai dirbdami galės ne tik pasiekti gerų pokyčių visiems šalies žmonėms, bet ir pritraukti kairiųjų pažiūrų žmones, kurie dėl pastarųjų metų krizės partinėje politinėje padangėje dar neatradę savo pozicijos.

Vienas iš partijos lyderių, Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas einantis Gediminas Kirkilas džiaugiasi, kad prie naujosios partijos jungiasi ne tik seni politikos vilkai, bet ir jauni žmonės.

„Džiaugiamės, kad matome ir jaunimo ryžtą. Tarp jau žinomų, ilgametę patirtį politikoje turinčių Seimo narių, buvusių socialdemokratų ar „darbiečių“, bus ir liberalų bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovų. O svarbiausia, norą prisijungti prie naujos politinės jėgos pareiškė ir jauni žmonės, iki rytdienos nenoriu minėti jų pavardžių. Jauni veidai, kai kurie jau žinomi visuomenėje, geri savo srities specialistai, bus ir politikos naujokų. Planuojama, kad apie trečdalį partijos narių sudarys žmonės iki šiol nepriklausę jokioms politinėms partijoms“, – sako kuriamos LSDD partijos atstovas G. Kirkilas.

Planuojama, kad į steigiamąjį suvažiavimą atvyks apie 900 žmonių. Steigiamojo suvažiavimo metu bus patvirtinti partijos įstatai, programa, išrinktas partijos pirmininkas, jo pavaduotojai bei taryba, etikos ir finansų komisijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder