Lietuvoje atsirado nauja partija - NPD

Lietuvoje atsirado nauja partija - NPD

Lietuvos politinėje padangėje atsirado nauja partija. Savaitgalį Panevėžio muzikiniame teatre įvykusiame steigiamajame suvažiavime buvo įkurta partija "Neapmokestinamųjų pajamų didinimas" (PNPD).

Pasirodžius informacijai, kad šią partiją įsteigė parlamentaras, šiuo metu Seimo Mišriai frakcijai priklausiantis Naglis Puteikis, politikas šiuos teiginius paneigė, nors patvirtino apie naujos partijos steigimą.

"Partijos nekūriau, mane pakvietė tik būti moderatoriumi. (...) Partiją įkūrė panevėžiečiai ir ukmergiečiai, trakiškiai, klaipėdiečiai, kauniečiai. Taip, man patinka ta jų idėja, ir jeigu jie mane pakviestų, tai aš prisijungčiau (prie partijos, - ELTA), bet kol kas jie manęs nekviečia", - Eltai sakė N. Puteikis.

Pasak N. Puteikio, pavadinimas partija "Neapmokestinamųjų pajamų didinimas" bus registruotas Registrų centre ir už tokį pavadinimą balsuota suvažiavime. Anot politiko, partija kaip tik ir iškėlė šio dydžio (NPD) kaip pagrindinę priemonę skurdui, nusivylimui, depresijoms, alkoholizmui, emigracijai mažinti. Lėšas tam naujoji partija žada imti mažindama valstybės valdymo išlaidas pradedami nuo Seimo. Partija taip pat pasisako už visuomenės kontrolės teisėsaugai atkūrimą sugrąžinant tarėjus teismuose ir kitais Europoje išbandytais būdais, renkamų seniūnijų tarėjų sugrąžinimą, viešųjų finansų skaidrumą.

Viena iš PNPD įkūrėjų ir lyderių yra žinoma Panevėžio politikė, pirmoji miesto merė Gema Umbrasienė. G. Umbrasienė Eltai sakė, kad šiuo metu partijoje yra 2,6 tūkst. narių arba steigėjų, ruošiami visi reikalingi dokumentai šiai politinei organizacijai registruoti. Ar Registrų centras įregistruos partiją, paaiškės po mėnesio. Suvažiavime partijos pirmininke buvo išrinkta visuomeninio rinkimų komiteto "Puteikis plius" atstovė ukmergiškė Nijolė Giedraitienė.

G. Umbrasienė, kuri partijoje eina prezidiumo pirmininkės pareigas, pripažino, kad naujos partijos steigimas - pasiruošimas rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams.

"Mūsų pagrindiniai tikslai yra pirmiausia oraus pragyvenimo lygio užtikrinimas Lietuvos Respublikos gyventojams kiek įmanoma arčiau artėjant prie ES pajamų vidurkio. Antrasis tikslas yra tikrosios demokratijos sugrąžinimo ar įvedimo į žmonių ir valdžios gyvenimą ir atkuriant netgi pirmines savivaldos grandis, kurios iki šiol Lietuvoje nėra atkurtos. Žinoma, nacionalinės kultūros, švietimo ir šeimos politikos puoselėjimas", - partijos tikslus vardijo G. Umbrasienė.

Pagal įstatymus, norint registruoti partiją, jos steigimo dokumentus reikia pateikti Teisingumo ministerijai, kuri per 30 dienų patikrina, ar partijos steigimas atitinka įstatymo nustatytas procedūras bei ar steigiamos partijos programa ir įstatai nepažeidžia Konstitucijos ar kitų įstatymų reikalavimų, ir patvirtina, kad partiją įregistruoti galima. Minimalus steigėjų skaičius partijai - 2 tūkst. steigėjų.

Teisingumo ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 38 partijos, kurių bendras narių skaičius siekia beveik 108 tūkst.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder