Lietuva uždraus į šalį atvykti keliems Rusijos piliečiams

Lietuva uždraus į šalį atvykti keliems Rusijos piliečiams

Dėl krizės Ukrainoje Lietuva uždraus į šalį atvykti keliems Rusijos piliečiams, kurie susiję su „agresyvia propagandos ir smegenų plovimo kampanija“, antradienį pranešė aukšto rango Lietuvos diplomatas.

„Prieš kelias dienas Užsienio reikalų ministerija (...) tokią procedūrą inicijavo keleto Rusijos Federacijos piliečių atžvilgiu“, - žurnalistams sakė užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas.

„Tokio pobūdžio priemonės yra susijusios su dabartiniu labai įtemptu tarptautiniu kontekstu, su konfliktu Ukrainoje ir su tuo, kaip siekdama užsibrėžtų tikslų šiame konflikte Rusijos Federacija vykdo agresyvią propagandos ir smegenų plovimo kampaniją“, - pridūrė diplomatas.

A.Krivas atsisakė atskleisti pavardes, sakydamas, kad tai daryti draudžia įstatymai, bet pridūrė, jog taip Lietuva iš dalies solidarizuojasi su kaimynine Latvija, kuri į savo „juodąjį sąrašą“ įtraukė pop muzikos atlikėjus Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą, žinomą Valerijos sceniniu vardu. Visi trys atlikėjai ketino dalyvauti kasmet Rusijos prodiuserių Jūrmaloje rengiamame popmuzikos festivalyje „Naujoji banga“.

„Latvijos atvejis tam tikra prasme yra išskirtinis, atsižvelgiant į tradicinius renginius, festivalius. Kita vertus, mes suprantame savo draugų ir sąjungininkų Latvijoje susirūpinimą, suprantame tą motyvaciją ir tiek, kiek tai yra įmanoma, mes su jais pasirodome solidarūs tiek dvišaliame kontekste, tiek Europos Sąjungos kontekste“, - sakė viceministras.

A.Krivo teigimu, procedūra dar nėra baigta, ji „paprastai užtrunka iki savaitės ar dviejų“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder