Lietuva - geriausiai paslėptas perlas Europoje, teigia Turizmo rūmų steigėjai

Lietuva - geriausiai paslėptas perlas Europoje, teigia Turizmo rūmų steigėjai

Padidinti turistų srautus į Lietuvą siekiantys Turizmo rūmai, pasak jų steigėjų, pirmiausia skatins valdžios institucijas spręsti susisiekimo su Lietuva, šalies įvaizdžio ir žinomumo pasaulyje problemas. Apie Turizmo rūmų įsteigimą ir jo veiklą paskelbta rugsėjo 27-ąją minint Pasaulinę turizmo dieną.

Aštuonias Lietuvos turizmo asociacijas suvienijusių Turizmo rūmų prezidentės Evaldos Šiškauskienės teigimu, Lietuva kol kas yra "geriausiai paslėptas perlas Europoje", o turizmo rinkodarai skiriant per mažai lėšų labai sudėtinga pasirinkti turizmo kryptis, kad jos būtų ilgalaikės.

"Galime pasidžiaugti, kad per šių metų pirmąjį pusmetį įvažiuojamojo turizmo buvo apie 800 tūkst. svečių. Oficialus viešbučių užimtumas pirmąjį pusmetį yra 42 proc., tai nėra labai džiuginantis skaičius Antrajame pusmetyje po įvairių renginių ir Europos krepšinio čempionato, manau, šie rezultatai bus tikrai geresni. Įkurtų Turizmo rūmų tikslas yra dirbti ir galbūt priversti Vyriausybę skirti turizmui daugiau dėmesio ir paversti jį prioritetine ūkio šaka, nes potencialą turime labai didelį", - kalbėjo E. Šiškauskienė.

Pasak Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorės Raimondos Balnienės, per pirmąjį ši metų pusmetį į Lietuvą atvykę turistai paliko 0,5 mlrd. litų daugiau, negu lietuviai turistai išvežė lėšų į užsienį.

Pagal atvykstančių turistų skaičius šalių penketuke - Lenkija, Rusija, Baltarusija, Vokietija ir Latvija, tačiau siekiama skatinti turizmą iš Skandinavijos šalių. Apie turistų iš Izraelio skaičiaus didinimą, ypač Lietuvos kurortuose, turizmo organizatoriai kalba santūriai - šios šalies piliečiai esą itin reiklūs ir taupūs, nelinkę išleisti daugiau pinigų aukšto lygio paslaugoms.

Turizmo asociacijų atstovai vienbalsiai teigia, kad Lietuva neišvengiamai turi rengtis atsiverti Kinijos rinkai, juolab kinų turistai išlaidesni negu japonai. Lietuvoje jau sulaukta Kinijos turizmo operatorių, o tai esą garantuoja šios šalies turistų srautų didėjimą, juolab esama planų nuo pavasario rengti tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Pekino dukart per savaitę. Skaičiuojama, kad taip Lietuvą pasiektų po kelis šimtus Kinijos turistų per savaitę, tačiau Lietuvoje opi gidų ir viešbučių darbuotojų, mokančių kinų kalbą, problema.

"Kinams rodysime pagrindinius miestus, kurortus, teks būtinai rodyti gintarą, ruošiame visą liniją suvenyrų, kuria pristatysime Lietuvą, kaip seniausio gintaro pasaulyje kraštą. Svajojame įkurti Gintaro kelią, kuris prasidėtų Lietuvoje, nes šiaip pasaulyje yra 250 rūšių gintaro, bet mūsų - pats seniausias, be to, jame yra gintaro rūgšties. Taigi turime ką parodyti, mums reikia išsiskirti labai kultūringais žmonėm, gintaru, tapsime svetingi", - kalbėjo R. Balnienė.

Specialistų pastebėjimu, turizmo sektoriuje dirbantys lietuviai dar neturi tam tikro nuolankumo ir paslaugumo, kuriuo pasižymi Pietų šalių turizmo darbuotojai. Pasak R. Balnienės, Valstybinis turizmo departamentas skelbs svetingumo akciją, kuria auklės lietuvius būti svetingesnius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder