Liberalai taupys: per posėdžius nebegers kavos

Liberalai taupys: per posėdžius nebegers kavos

Liberalų sąjūdžiui gresiant prarasti dotaciją, partija ieško būdų, kaip sumažinti kitų metų išlaidas.

Tarp tokių sprendimų – partijoje dirbančių žmonių atleidimas. Liberalai taip pat svarsto, ką daryti su neseniai išsinuomotomis patalpomis.

Partijos atsakingoji sekretorė Justė Kisinaitė žada, kad Liberalų sąjūdžio veikla dėl to nesustos.

„Veikla nesustoja, bet ten, kur įmanoma taupyti, tikrai taupysime“, – BNS pirmadienį sakė ji.

Partija ėmėsi dėlioti išlaidų sumažinimo planą, Vyriausiajai rinkimų komisijai praėjusią savaitę pripažinus ją šiurkščiai pažeidus įstatymus dėl praėjusių metų Seimo rinkimų kampanijos finansavimo. Anot komisijos, įstatymai pažeisti liberalams dalyvavus buvusio partiečio Šarūno Gustainio įsteigto Taikomosios politikos instituto rengtuose mokymuose, už kuriuos jie nemokėjo.

Pagal Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo įstatymą, nustačius, kad politinė partija padarė šiurkštų šio įstatymo pažeidimą, VRK sprendimu jai neskiriamas valstybės biudžeto dotacijos pusmetinis dydis.

Komisija dėl biudžeto dotacijos Liberalų sąjūdžiui turi apsispręsti iki lapkričio 15 dienos. Tuo metu partijos atsakingoji sekretorė išdalino atleidimo lapelius keturiems Liberalų sąjūdžio darbuotojams – darbo neteks apie pusė jų.

„Partijoje lieka atsakingasis sekretorius, buhalterė, komunikacijos vadovė ir gal koks vienas projektų vadovas“, – sakė J. Kisinaitė.

Pasak jos, partija jau buvo pasirašiusi sutartį dėl naujų patalpų Vilniuje, Šnipiškių gatvėje nuomos, tačiau dabar svarsto galimybes ją nutraukti.

Liberalai taip pat ketina atšaukti didžiąją dalį suplanuotų renginių, rengiasi taupyti ir per posėdžius.

„Jeigu, pavyzdžiui, tarybos posėdyje yra įprasta kava ar vanduo, gal net ir to atsisakysime. Svarbiausia, kad išliktų liberalai“, – teigė atsakingoji sekretorė.

Jos teigimu, partija planuoja dvigubai sumažinti planuotas kitų metų išlaidas.

Pusmečio dotacija liberalams siekia 395 tūkst. eurų. Praėjusią savaitę iš partijos pirmininko pareigų atsistatydinęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius tvirtino, jog VRK sprendimas bus skundžiamas.

Duomenis komisijai apie galimus įstatymų pažeidimus perdavė politinės korupcijos bylą tirianti teisėsauga, šiame tyrime įtarimai pareikšti Liberalų sąjūdžiui kaip juridiniam asmeniui.

Praėjusią savaitę iš partijos pirmininko pareigų atsistatydinus R. Šimašiui, liberalams laikinai vadovauja Seimo narys Eugenijus Gentvilas. Nuolatinį pirmininką jie planuoja išsirinkti dar šiemet.

Partija turi 14-os parlamentarų dydžio frakciją Seime. Liberalų atstovai vadovauja dešimčiai Lietuvos savivaldybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder