Laivynas turi naują vadą

Laivynas turi naują vadą

Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys tikina, kad vakar oficialia pareigų perdavimo ceremonija prasidėjusi Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) vadų pasikeitimo procedūra nėra susijusi su lėktuvo An-2 gelbėjimo operacija.

Nuo rugpjūčio 2 d. KJP vado pareigas eiti krašto apsaugos ministro įsakymu paskirtas štabo viršininkas jūrų kapitonas Arūnas Mockus. Iki šiol KJP vadovavęs flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas tarnybą tęs ir eis Lietuvos nacionalinio karinio atstovo Vyriausiojoje jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje (SHAPE) Monse, Belgijoje - bus nacionalinis atstovas prie NATO. Iš Klaipėdos su žmona jis išvyks trejiems metams. Flotilės admirolas vakar juokavo, kad grįžęs po trejų metų į uostamiestį eis į Darbo biržą.

"Sudie, kariai"

K. Macijauskas kariškio karjerą pradėjo 1979-aisiais, o Lietuvoje - nuo 1992 m. KJP vadovauti ėmė 1999 m. ir šias pareigas ėjo iki 2008-ųjų. Po maždaug dvejus metus trukusios pertraukos, 2010-ųjų pabaigoje, K. Macijauskas vėl buvo paskirtas vadovauti KJP.

"Žinoma, kad liko nebaigtų darbų, juk vystymasis nesustoja. Jūroje visada sunku. Tai nelengvas ir rizikingas darbas. Rotacija nebuvo netikėta, bet man, kaip baigiančiam tarnybą, toks sprendimas yra geras", - sakė K. Macijauskas.

Visgi jis su kariškiais atsisveikino jautriai.

"Labai sunku išeiti antrą kartą, bet laikas ateina nelauktai. Sudie, kariai", - atsisveikino flotilės admirolas.

KJP orkestras pagrojo kūrinį "Atsisveikinimas su senais draugais".

A. Valys iškilmingos ceremonijos metu atkreipė dėmesį į K. Macijausko nuopelnus - buvo įgyvendinama laivų atnaujinimo programa (2008 m. KJP įsigijo du laivus-minų medžiotojus), tobulinamas karių karinio parengimo lygis ir t. t.

Žurnalistams A. Valys sakė, kad tai tradicinis karininkų, kurie atitarnauja tam tikrą laiką viename pajėgų dalinyje, pasikeitimas.

"Kęstutis Macijauskas, turintis didžiulę patirtį, buvo įvertintas kaip galintis atstovauti nacionaliniams pajėgumams Vyriausioje vadavietėje. Visos An-2 katastrofą tyrusios komisijos pripažino, kad Karinės jūrų pajėgos dirbo pagal planą, vykdė nustatytus reikalavimus", - kalbėjo viceministras.

"Sveiki, kariai"

"Sveiki, kariai. Šiandien reikšminga diena mano gyvenime, naujas žingsnis. Laukia daug iššūkių, reikia toliau stiprinti karo laivyną kaip valstybės gynybinį pajėgumą", - kalbėjo A. Mockus.

"Su Arūnu Mockumi kartu pradėjom, pažįstu jį kaip gerą žmogų ir karininką. Manau, jis bus geresnis vadas nei aš. Linkiu jam kantrybės, stiprybės ir išminties", - sakė K. Macijauskas.

Jūrų kapitonas A. Mockus Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose tarnauja nuo 1992 m.

"Pirmiausia reikią tęsti, ką turime pradėję, iššūkių, žinoma, bus. Žinant, kas darosi mūsų pašonėje, mums reikia mokytis treniruotis, dalyvauti pratybose. Turime kelis projektus, vienas jų - laivų modernizavimas. Darbų pakaks. Personalas tikrai kvalifikuotas, tikiuosi, kad bus su kuo dirbti toliau. Idėjų turiu, bet kol kas štabo viršininkas dar nepaskirtas", - kalbėjo A. Mockus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder