Kreditas - mokyklų renovacijai.

Vakar miesto meras R. Taraškevičius, Savivaldybės darbuotojai, Tarybos nariai susitiko su uostamiesčio mokyklų vadovais ir dar kartą aptarė projektą dėl kredito ėmimo mokyklų renovacijai.
Visi susirinkusieji buvo vieningos nuomonės, jog reikia kuo racionaliau panaudoti labai ribotus finansinius išteklius. Patvirtintai mokyklų renovacijos programai įgyvendinti reikia 153,9 milijonų litų. Tarybos narys V. Anužis kalbėjo, jog prireiks kelerių metų, kol bus iš esmės renovuotos visos miesto mokyklos. Ar nebūtų tikslingiau gautus pinigus panaudoti visų švietimo įstaigų langų keitimui? Juos sutvarkius, patalpose būtų žymiai šilčiau. Ponas V. Anužis apie mokyklų renovaciją diskutavo su statybinėmis įmonėmis, kurios jo idėją palaikė.
Prieš kelerius metus buvo atlikta dalinė Vytauto Didžiojo gimnazijos renovacija. Šiandien šioje mokykloje vėl reikia remonto. Todėl dauguma direktorių kalbėjo, jog būtina visiška renovacija. Apie tai kalbėjo ir Sendvario mokyklos vadovas. Jis pasakojo, jog jo vadovaujamojoje įstaigoje buvo atliktas kapitalinis remontas, tačiau neužteko pinigų visiškai sutvarkyti mokyklos stogą, todėl iškilo ta pati problema: mokyklą reikia iš naujo "lopyti".
Anot Socialinio departamento direktoriaus Eligijaus Prižginto, prieš kiekvienus naujus mokslo metus Visuomenės sveikatos ir higienos centras tikrina visas mokyklas ir užverčia Švietimo skyrių aktais: ten prakiurę stogai, ten netinkama sporto salė, ten nesandarūs langai.
Viena aišku - gauti šeši milijonai litų bus panaudoti mokykloms tvarkyti, kurių dauguma šiandien išgyvena griūties laikus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder