Kraujo verslui skelbiamas bankrotas

Kraujo verslui skelbiamas bankrotas

„Respublikai“ vakar paskelbus apie neaiškius reikalus UAB Kauno kraujo donorystės centre („Kruvini milijonai atvedė prie bankroto slenksčio“), Kauno apygardos teismas įmonei iškėlė bankroto bylą. Nutartį leista vykdyti skubiai, be to, areštuotas visas įmonės turtas, o įmonės vadovui ir kitiems darbuotojams uždrausta sudarinėti bet kokius sandorius.

Dėl bankroto bylos iškėlimo šiai įmonei su prašymais į teismą kreipėsi 2 buvę darbuotojai ir 4 bendrovės, su kuriomis Kauno kraujo donorystės centras vengia atsiskaityti.

Kaip „Respubliką“ informavo Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja Gintarė Veželytė-Putnikienė, pagal byloje pateiktus įrodymus teismas pripažino, kad UAB Kauno kraujo donorystės centras pradelstos skolos viršija pusę įmonės balanse apskaityto turto vertės, todėl vertino, kad įmonė yra nemoki.

Nors bendrovės atstovai mėgino tikinti priešingai, teismas suabejojo jos vadovo Artūro Jono Venslausko pateiktų balansų tikrumu. Mat Kauno kraujo donorystės centro buhalterinę apskaitą tvarkančios bendrovės atstovai paaiškino, esą balansai neatitinka jų turimų buhalterinės apskaitos duomenų.

Iškėlęs bankroto bylą, teismas išimties tvarka leido nutartį vykdyti skubiai, be to, areštuotas visas bendrovės turtas, o A. J. Venslauskui ir kitiems darbuotojams uždrausta sudarinėti bet kokius sandorius. Paaiškėjo, kad ir pats įmonės vadovas, ir jo artimi giminaičiai yra skolingi Kauno kraujo donorystės centrui nemažas pinigų sumas, todėl A. J. Venslauskas sudarinėdamas įvairius sandorius gali veikti priešingai įmonės kreditorių interesams. Disponuoti areštuotu bendrovės turtu nuo vakar gali tik teismo paskirtas bankroto administratorius UAB „Valnetas“.

Nutartis per 10 d. gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder