Konservatoriai baigia ruošti interpeliacijos tekstą Birutei Vėsaitei

Konservatoriai baigia ruošti interpeliacijos tekstą Birutei Vėsaitei

Seimo Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija jau baigia rengti interpeliacijos tekstą ūkio ministrei Birutei Vėsaitei.

"Baigiame derinti interpeliacijos tekstą, tikrai rytoj surinksime reikiamą parašų kiekį", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Tačiau jis tikisi, kad interpeliacijos svarstyti neprireiks, nes Premjeras ir Prezidentė tinkamai įvertins visas aplinkybes ir priims sprendimą. "Bandymai tęsti šią agoniją ir laukti kokio nors, kad ir VTEK sprendimo, mano įsitikinimu, jau kenkia pačiam Premjerui ir visai koalicijai", - sakė A. Kubilius.

Jeigu Vyriausybės vadovas neras šio reikalo tinkamo sprendimo, A. Kubilius tikisi, kad koalicijos partneriai padės Premjerui suvokti politinę realybę.

"Iš tiesų negalime nematyti to, kad ministrės kelionės reikalas yra tik dar vienas simptomas ligos, kuri per Vyriausybės veiklos pirmąjį pusmetį yra pakankamai ryškiai atsiskleidusi. Pirmasis simptomas - "valdžiai viskas galima". B. Vėsaitė yra tik charakteringiausias pavyzdys tokio veikimo, kai galvai susisukus dėl per aukštų reitingų ar savo asmeninės svarbos suvokimo, o galbūt žmogiškai tiesiog neatlaikant atsakomybės naštos yra pradedama galvoti, kad jūra yra iki kelių, kad galima elgtis bet kaip, daryti bet ką ir viskas, liaudiškai tariant, praeis", - svarstė A. Kubilius.

Jo nuomone, nekompetencijos šioje Vyriausybėje yra ryškiai per daug.

Praėjusią savaitę Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl ūkio ministrės B. Vėsaitės kelionės į Kazachstaną, primena ELTA.

Parlamentarė VTEK prašo išaiškinti ir įvertinti, ar ūkio ministrės skrydis privačios bendrovės užsakytu lėktuvu nėra viešų ir privačių interesų supainiojimas, ir ištirti visas su kelionės organizavimu bei apmokėjimu susijusias aplinkybes.

A. Bilotaitė taip pat prašo nustatyti, ar šio skrydžio negalima laikyti iš verslininkų gauta dovana, o Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu valstybės tarnyboje dirbantiems asmenims draudžiama priimti dovanas, kurios ateityje gali sukelti interesų konfliktą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder