Komisijos pirmininkė: pagal įstatymus, Žaliojo tilto skulptūros turi būti grąžintos

Komisijos pirmininkė: pagal įstatymus, Žaliojo tilto skulptūros turi būti grąžintos

Valstybinės kultūros paveldo komisijos naujoji vadovė Evelina Karalevičienė ketina aktyviai domėtis sovietinių Vilniaus Žaliojo tilto skulptūrų likimu, sakydama, kad tai daryti įpareigoja įstatymai.

Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ E. Karalevičienė sakė, kad tiltas ir ant jo stovėjusios sovietinės skulptūros tebėra valstybės saugomas kultūros paveldo objektas.

„Pagal galiojančius teisės aktus jas reikėtų sutvarkyti ir grąžinti į vietą“, – sakė komisijos vadovė. Nenorint leisti lėšų restauravimui, esą pirmiausia reikėtų panaikinti skulptūrų, kaip valstybės saugomo objekto, statusą. Tai galėtų padaryti tik prie Kultūros paveldo departamento veikianti Vertinimo taryba, bet jos sprendimą dar turėtų patvirtinti kultūros ministras.

„Taip turėtų būti pagal dabartinius įstatymus, bet nežinia, kaip bus“, – kalbėjo E. Karalevičienė. Anot „Lietuvos žinių“, skulptūrų ateitį E. Karalevičienė artimiausiu metu planuoja aptarti su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder