Koks bus švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio likimas?

Koks bus švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio likimas?

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį aptars padėtį Švietimo ir mokslo ministerijoje po sekmadienį priimto Darbo partijos sprendimo atšaukti savo deleguotą ministrą Dainių Pavalkį. Pasak premjero, švietimo sistemai šiuo metu keliami dideli iššūkiai, rengiamasi jos pertvarkai, todėl ministerijos vadovas turi būti kompetentingas, įsigilinęs į situaciją. Tačiau D. Pavalkiui premjeras priekaištų neturi, ministras vykdo Vyriausybės programą.

Darbo partijos taryba paskelbė atšaukianti savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą D. Pavalkį iš pareigų. Premjeras A. Butkevičius sako priekaištų ministrui neturintis ir lauksiantis argumentų, kuo jis neįtiko partneriams valdžioje.

Premjeras sako sprendimus darysiąs tik po to, kai pirmadienį pasikalbėsiąs su dabar Rygoje viešinčiu D. Pavalkiu. Ministras D. Pavalkis dirbo neblogai ir, kaip profesorius, vis dėlto sistemą išmanė neblogai, su keliamais uždaviniais tikrai susitvarkydavo. Tarptautinėje aplinkoje ponas Pavalkis irgi vertinamas teigiamai. Pirmiausia man reikės sužinoti, dėl kokių priežasčių jie jį atšaukia ir turi būti išsakyti konkretūs motyvai“, – sako A. Butkevičius.

D. Pavalkis telefonu žiniasklaidai sakė dar pagalvosiąs, ar teikti atsistatydinimo pareiškimą premjerui.

„Ministras nevykdė didžiosios dalies Darbo partijos programos ir jam buvo suteikta galimybė apsiginti – laiko gavo tiek, kiek norėjo. Priekaištų buvo įvairių: dėl mokyklų optimizavimo, dėl krepšelių, dėl universitetų, dėl balų. Premjeras priekaištų gal ir neturi, bet Darbo partija turi, tai – Darbo partijos ministras ir Darbo partija sprendžia“, – teigia Viktoras Uspaskichas.

Į D. Pavalkio vietą Darbo partijos taryba siūlo buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą, kuris pats pasitraukė iš šio posto partijos nurodymu ir užleido vietą Loretai Graužinienei.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder