Kęstutis Pūkas trauktis neketina

Kęstutis Pūkas trauktis neketina

Nepaisant Seimo Etikos ir procedūrų komisijos inicijuojamos apkaltos, Seimo narys Kęstutis Pūkas iš Seimo trauktis neketina, nes nesijaučia padaręs kokį nors pažeidimą.

"Kai bus apkalta, tada ir bus faktas. Aš neturiu jokių pažeidimų, dėl kurių turėčiau atsistatydinti ir atiduoti mandatą", - po pokalbio su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu trečiadienį žurnalistams sakė K. Pūkas.

Jis prisipažino nelabai žinantis, kaip vyksta apkaltos procedūra. "Aš nežinau, kokios čia procedūros. Pradeda - tai puiku, ko jūs dabar pergyvenate dėl manęs, džiaukitės...", - ironizavo į moterų nemalonę patekęs politikas.

Jis žada atlaikyti apkaltos procedūrą. "Aš labai stiprus žmogus", - tvirtino K. Pūkas.

Galimu seksualiniu priekabiavimu kaltinamas politikas sakė atsiprašęs moterų dėl to, kad ėjo į "gilesnį pokalbį, bet priimti žmogų į Seimą dirbti turbūt žinote, kad ne kiekvienas žmogus tinka tam darbui".

Kaip ELTA jau skelbė, ketvirtadienį Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje gali atsirasti dar viena apkalta - Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūros komisija nutarė siūlyti Seimui pradėti apkaltos procedūrą šiam galimu seksualiniu priekabiavimu įtariamam Seimo nariui. Toks sprendimas priimtas vienbalsiai.

"Etikos komisija siunčia labai stiprią žinią, kad Lietuvoje toks elgesys, kurį parodė Seimo narys K. Pūkas, negali būti toleruojamas ir nebus toleruojamas. Rytoj (ketvirtadienį - ELTA) Seime komisijos vardu bus inicijuojama apkalta", - žurnalistams sakė Seimo laikinosios Moterų grupės pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Ji raštu kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Seimo nario K. Pūko nederamą ir neetišką elgesį darbo pokalbių metu su kandidatėmis į Seimo nario padėjėjas.

Skandalo epicentre atsidūręs Seimo narys K. Pūkas pasitraukė iš frakcijos "Tvarka ir teisingumas".

Kilus skandalui dėl padėjėjos paieškos, Seimo narys K. Pūkas atsiprašė visų moterų, kurios galimai įsižeidė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder