Kęstutis Pūkas atsiprašo visų moterų

Kęstutis Pūkas atsiprašo visų moterų

Kilus skandalui dėl padėjėjos paieškos, Seimo narys Kęstutis Pūkas atsiprašo visų moterų, kurios galimai įsižeidė.

„Pastaruoju metu visuomenėje kilo audringos diskusijos dėl slapta padaryto įrašo, kuriame aš siekiau susirasti kompetentingą Seimo nario padėjėją. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad aš pernelyg greitai pasitikiu visais žmonėmis ir, neturėdamas politinės patirties, leidau sau pokalbių metu žengti į gilesnius pokalbius, kurių metu kelios replikos buvo kandidatėms įžeidžiančios. Atvirai prisipažįstu, kad gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris. Nuoširdžiai atsiprašau visų moterų, kurios, peržiūrėjusios šį vaizdo įrašą, galimai įsižeidė", - sakoma viešai išplatintame parlamentaro K. Pūko pareiškime.

Jis pripažįsta, kad jo elgesys peržengė politikos elgesio normas ir jis padaręs klaidą.

„Nesu nusistatęs nei prieš vieną pasaulio moterį, tačiau šį kartą šis mano poelgis, tenka pripažinti, peržengė Valstybės politiko elgesio kodekso normas, bet niekada neturėjau blogų ketinimų kandidačių atžvilgiu. Mes augame mokydamiesi iš savo klaidų. Ne veltui sakoma, kad politinį nuovokumą brandina patyrimas, patyrimas kaupiamas klystant, o klaidas dažnai skatina politinis nenuovokumas", - dėl savo poelgio apgailestauja Seimo narys K. Pūkas.

Kitą savaitę, kovo 15 d., Seimo Etikos ir procedūros komisija ketina svarstyti Seimo nario elgesį. Pasak komisijos pirmininkės Ritos Tamašunienės, komisija nuspręs, ar pradėti tyrimą. "Nusprendus pradėti tyrimą dėl neetiško elgesio, bus surinkta visa medžiaga, išklausytos abi pusės ir mūsų komisija priims sprendimą", - sakė R. Tamašunienė.

Seimo laikinoji Moterų grupė raštu kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Seimo nario K. Pūko nederamą ir neetišką elgesį darbo pokalbių metu su kandidatėmis į Seimo nario padėjėjas.

Seimo Moterų grupės pirmininkė liberalė Aušrinė Armonaitė sako, kad taip pat bus svarstoma galimybė K. Pūkui inicijuoti apkaltos procedūrą parlamente, jei šis pats neatsistatydins, primena ELTA.

A. Armonaitė atkreipia dėmesį, kad Seimo narys galimai pažeidė Baudžiamojo kodekso 152 straipsnio pirmąją dalį, seksualiai priekabiaudamas prie kandidačių į savo padėjėjos-sekretorės poziciją bei siūlydamas darbo užmokestį mokėti nelegaliai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder