Kęstutis Masiulis siūlo per dvi paras išsiųsti užsieniečius, jei gaunama duomenų dėl jų keliamos grėsmės

Kęstutis Masiulis siūlo per dvi paras išsiųsti užsieniečius, jei gaunama duomenų dėl jų keliamos grėsmės

Konservatorius Kęstutis Masiulis registravo pataisas, kurios įpareigotų greičiau išsiųsti iš šalies čia gyvenančius užsieniečius bei pabėgėlius, jei tarnybos turėtų duomenų, kad jie kelia grėsmę šalies saugumui, viešajai tvarkai.

Šiuo metu Užsieniečių padėties įstatymas Migracijos departamentą, gavusį duomenų apie leidimą gyventi šalyje turinčio užsieniečio ar pabėgėlio keliamą grėsmę, priimti tam tikrus veiksmus, t.y. panaikinti leidimą gyventi, spręsti dėl pabėgėlio statuso, įpareigoja ne vėliau kaip per 14 dienų. Šį terminą K.Masiulis siūlo trumpinti iki 48 valandų.

Taip pat iš įstatymo išbraukiama šiuo metu įrašyta pareiga gauti užsieniečio paaiškinimus, ir tik tuomet spręsti, ar naikinti pabėgėlio statusą, nelieka prievolės informuoti užsieniečio apie jo pasikeitusį statusą.

Šiuo metu Valstybės saugumo departamentas, turėdamas duomenų, kad šalyje legaliai gyvenantis užsienietis kelia grėsmę valstybės saugumui, nedelsdamas apie tai informuoja Migracijos departamentą. Jis ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų panaikina užsieniečiui išduotą leidimą gyventi arba užsieniečio teisę gyventi Lietuvoje.

Taip pat Policijos departamentas arba Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nustatę, kad šalyje gyvenantis užsienietis kelia grėsmę viešajai tvarkai, nedelsdami apie tai informuoja Migracijos departamentą, kuris ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų priima sprendimą dėl užsieniečiui išduoto leidimo gyventi arba užsieniečio teisės gyventi Lietuvoje panaikinimo.

Pabėgėliams, jei minėtos tarnybos Migracijos departamentui praneša apie keliamą grėsmę valstybės ar visuomenės saugumui, panaikinamas jo statusas, terminas irgi nustatytas iki 14dienų, ir juos visus K.Masiulis siūlo trumpinti iki 48 valandų.

Pasak pataisų iniciatoriaus, į bendrą Europos Sąjungos Šengeno erdvę atvykus „daug imigrantų be dokumentų ir su keliančiomis grėsmę vertybinėmis nuostatomis“, būtina griežtinti užsieniečių, kurie kelia grėsmę valstybės ir jos piliečių saugumui, kontrolę.

Europai susidūrius su didžiule nelegalių migrantų krize, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus, t.y. iki kitų metų rugsėjo, priimti 1056 žmones iš Artimųjų Rytų.

Šiuo metu į Lietuvą pagal ES pabėgėlių perkėlimo programą iš Graikijos, Turkijos ir Italijos jau perkelti 49 pabėgėliai , iš viso Lietuvoje šiuo metu yra 4 tūkstančiai užsieniečiai iš trečiųjų šalių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder